Влада

Заступник житомирського військового комісара розповів, хто буде звільнений від цьогорічного призову

20 April 2016, 15:37

20 квітня під час чергового засідання члени виконавчого комітету розглянули питання «Про проведення у м. Житомирі чергових призовів громадян на строкову військову службу у 2016 році».

З доповіддю перед присутніми виступив заступник міського військового комісара Олександр Негерей, який розповів про те, хто цього року буде звільнений від призову.

«У зв’язку з указом президента України №122 від 2016 року про проведення чергових призовів та звільнення з лав ЗСУ, які закінчили військову службу, житомирським військовим комісаріатом був розроблений проект рішення «Про проведення у Житомирі призовів на військову службу». У даному проекті рішення пропонується призвати до лав Збройних сил України та інших військових формувань юнаків віком від 20 до 27 років. Юнаки 18 і 19 років будуть звільнені від призову, і їм буде надана відстрочка до 20 років», – розповів Олександр Негерей.

«У мене запитання, скільки зараз контрактників, але не потрібно казати кількість, адже це не потрібно знати, а лише у відсотках», – запитав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«У цьому кварталі у нас планується шість циклів поставок до Збройних сил за контрактом. За результатами першого циклу ми виконали план на 15%. Минулий етап ми виконали майже на 95%», – повідомив Олександр Негерей.

Член виконавчого комітету Світлана Півоварова внесла пропозицію, аби рекомендувати приватним ЖЕКам та ОСББ долучалися до рознесення повісток призовникам.

Члени виконавчого комітету одноголосно підтримали відповідний проект рішення з доданою пропозицією.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі планують призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров'я громадян України чоловічої статі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі