Місто

У Житомирі на відкритті «Дому української культури» встановили рекорд з найбільшої ляльки-мотанки

21 April 2016, 18:20

21 квітня у Житомирі у колишньому маєтку Філіпова відкрили «Дім української культури». Урочистості розпочалися біля пам’ятника Т.Г. Шевченка виступами творчих колективів: хорової капели «Орея», дитячого хору «Глорія», виступила також народна артистка України Ніна Матвієнко.

За словами міського голови Сергія Сухомлина «Дім української культури» має стати духовним центром міста та місцем культурного спілкування.

«Це повинен бути культурний центр спілкування, не якийсь мертвий простір, в якому тільки виставляють експонати. Треба наповнити цей центр смислом: це можуть бути концерти симфонічної музики, це можуть бути поетичні вечори, це можуть бути художні виставки, виставки графіки, скульптури, нам потрібно давати для Житомира трошки більше культури», - каже Сергій Сухомлин.

Потім всіх запросили до самого «Дому української культури», де презентували один з найважливіших експонатів - найбільше ляльку-мотанку в Україниі.

«Було презентовано найбільшу ляльку- мотанку, яка виготовлена із збереженням всіх правильних і точних пропорцій і традиційних правил народної творчості. Ми зафіксували наступні результати: висотка цієї ляльки складає 3 метри 50 сантиметрів», - повідомив представник Книги рекордів України Ігор Підчибій.

Фоторепортаж з відкриття «Дому української культури» дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі