Суспільство

На Коростенському заводі МДФ готові навчати спеціалістів на базі своєї виробничої лінії

22 April 2016, 21:44

 Показати технології обробки деревини від початку і до кінцевого результату – саме з такою метою на Коростенському заводі МДФ вже вкотре організували екскурсію для молодих спеціалістів деревообробної галузі. Студентам Малинського лісотехнічного коледжу показали європейське обладнання встановлене на заводі, а також розповіли про особливості роботи на сучасних станках. На самому заводі кажуть, такі екскурсії роблять для того, щоб в подальшому працевлаштувати молодих фахівців деревообробної галузі.

«Діти, які приїжджають до нас на екскурсію, вони ніколи не бачили таких технологій. Всі розуміють ті технології, які були раніше, ще в часи радянського союзу. Дивлячись на наше підприємство, після нашої екскурсії, багато дітей хочуть навчатись, працювати і продовжувати своє життя пов'язане з заводом МДФ», - розповідає фінансовий директор Коростенського заводу МДФ Катерина Самчук.

Окрім вищих навчальних закладів, Коростенський завод МДФ також активно співпрацює і з Поліською середньою школою. За сприяння підприємства в школі вистелена нова ламінатна підлога, також в школі планують оновити обладнання в майстернях, щоб школярі мали змогу привчатись до обробки деревини.

«За допомогою заводу МДФ було встановлено відеоспостереження, камери, які знаходяться на фасадах школи, закуплено та виготовлено кришки для парт, які вже відбули свій час. Ведуться перемовини про придбання для школи нового шкільного автобуса. Поліська школа в перспективі планує бути опорною школою. Тому всі ці заходи повинні покращувати умови навчання та виховання наших школярів», - каже директор Поліської загальноосвітньої середньої школи Богдан Годованець.

На заводі МДФ також хочуть створити лабораторні класи, у яких школярі та студенти зможуть проходити виробничу практику, а також опановувати роботу на сучасному європейському обладнанні.

«Я вже неодноразово про це говорила, що практику дітям немає де пройти. Ми навчаємо. Деревообробна промисловість, є такий факультет, є такі професії, які пов'язані з виробництвом меблів і практично немає станків європейського зразка. В нас же будуть станки європейського зразка, і вони є на сьогоднішній день і нам краще вчити. І в школу ми хочемо купити інструмент та обладнання, щоб вони розпочали навчання там, щоб приходили до нас на екскурсії, а потім на навчання. В нас планується навіть зробити лабораторні класи, щоб діти проходили технологічну практику прямо в нас на виробництві», - розповідає фінансовий директор Коростенського заводу МДФ Катерина Самчук.

На Коростенському заводі МДФ переконані, що сучасне виробництво потребує високого рівня підготовки і готові навчати висококваліфікованих спеціалістів на базі своєї виробничої лінії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі