Місто

У трьох школах Житомира працюватимуть іноземні волонтери в рамках проекту «GoCamps»

29 April 2016, 16:15

Три навчальні заклади Житомира отримали статус  нового формату дитячих пришкільних таборів «GoGlobal camps» - табір з поглибленим вивченням англійської мови.

Про це Житомир.info розповів заступник міського голови Матвій Хренов.

«17 навчальних закладів подали заявки на участь у проекті «GoCamps». Три навчальні заклади м. Житомира:  ЗОШ № 21,  ЗОШ № 28, екологічний ліцей № 24 стали переможцями та отримали статус «GoGlobal Camps». У вказаних таборах буде працювати 3 волонтери за підтримки міжнародного проекту, проживатимуть вони у сім’ях школярів та педагогів.

11 та 12 червня 2016 року у 6 навчальних закладах (гімназія № 23, ліцей № 25, гімназія № 3, ЗОШ № 30, ЗОШ № 19, ЖЕЛ № 24) волонтери-носії англійської мови проведуть майстер-класи для дітей. Загалом, у 23 навчальних закладах Житомира буде функціонувати 40 мовних загонів, де удосконалять англійську мову близько 480 дітей», – зазначив Матвій Хренов.

На сайті Житомирської облдержадміністрації повідомляють, що в області три навчальні заклади теж отримали статус «GoGlobal camps».

На території Житомирської області у цьому році функціонуватиме 450 літніх мовних таборів. Статус  «GoGlobal camps» отримали:

Городоцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Радомишльського району Житомирської області (вул. Шкільна, 9, смт Городок, Радомишльського району Житомирської області);

Новоград-Волинський навчально-виховний комплекс «Гімназія імені Лесі Українки – школа I ступеня» (вул. Косачів, 5, м. Новоград-Волинський, Житомирська область);

Денишівська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені В. Г. Бондарчука (вул. Садова, 5, с. Дениші, Житомирський р-н).

Першим кроком до реалізації проекту стане створення у партнерстві з корпорацією Microsoft спеціалізованого веб-ресурсу – координаційного інформаційного центру. На ньому буде розміщена уся необхідна методична інформація – для усіх бажаючих будуть доступні для завантаження навчальні програми, спеціалізовані роздаткові матеріали, сценарії, плани занять та медіатека з ліцензійними відео та мультиками. Основним завданням волонтерів стане надання допомоги вчителям у проведенні різноманітних навчальних та розважальних заходів для дітей, ігрових та спортивних активностей», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, житомиряни безкоштовно можуть вивчати англійську мову в центрі «Вікно в Америку».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі