Влада

Житомирський виконком рекомендував власникам об’єктів, які торгують у нічний час, встановити камери відеоспостереження

10 May 2016, 17:39

10 травня на черговому засіданні члени виконавчого комітету розглянули питання «Про встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі закладів ресторанного господарства та сфери послуг в нічний час на території м. Житомира».

Директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця поінформував присутніх, що згідно проекту рішення виконком рекомендує власникам об’єктів торгівлі встановити камери відеонагляну на своїй території.

«З моменту оприлюднення скарг та пропозицій до проекту рішення не надходило. Департаментом економічного розвитку розглянув інформаційні листи суб’єктів господарської діяльності. Згідно з вимогами проекту рішення виконкому, підстави для відмов, для нічого режиму роботи - відсутня. Таким чином, виконавчим комітетом пропонується встановити режим роботи в нічний час 10 закладам торгівлі. У вас є додаток 1, де всі ці об’єкти зазначені (див. нижче). Крім того, зазначеним суб’єктам господарювання рекомендовано становити камери відеоспостереження в об’єктах та на прилеглих територіях. Зобов’язати суб’єктів господарювання забезпечити дотримання громадського порядку в приміщення та на територіях. Не використовувати в нічний час на прилеглих територіях звуковідтворювальну апаратуру та інші джерела побутового шуму: салюту, феєрверків та інших піротехнічних засобів. Щодо камер, це тільки рекомендації, це не може бути обов’язком. В перспективі можливе приєднання до системи «Безпечне місто», але ми не можемо їх зобов’язати», – сказав Микола Костриця.

Міський голова Сергій Сухомлин повідомив про те, що у нього є скарги на роботу об’єктів торгівлі у нічний та поцікавився у власниці магазину на Гоголівській,99, хто у неї вночі купує, і що.

«У мене є звернення від 2 громадських організацій. Люди скаржаться, що у магазинах в нічний час продають алкоголь. Магазин по Гоголівській, 99... поясніть мені, у чому необхідність роботи магазину цілодобово? Якщо людина хоче купити горілки, вона купує її до 11 вечора, а все що купується вночі, то це вже все докупається», – запитав Сергій Сухомлин.

«Ми знаходимося на Гоголівській, 99, ближче до автовокзалу і вокзалу. Перший дизель на дачі їде о п’ятій годині ранку. Бабушкі, дєдушки купують пів буханочки хлібу, пачку печива, бутилочку води. Ідуть і зупиняються, і просять. Що я погане зробила? Не все у нашому житті заключається в горілці і в пиві, а коли людина захоче напитися, то вона піде і купить самогонку. Горілку в нічний час ми не продаємо», – наголосила власниця магазину на Гоголівській.

Власники закладів торгівлі, які прийшли на засідання виконавчого комітету погодилися встановити камери відеонагляду та вже 11 травня прийти до міської ради і написати гарантійні листи на підключення до системи «Безпечне місто». Члени виконавчого комітету 14 голосами «за» надали дозвіл 8 закладам торгувати в нічний час, 2 зняли з розгляду за відсутності інформації по об’єктам та власників.

Як повідомляв Житомир.info, 29 травня Сергій Сухомлин розповідав про те, що у Житомирі в 2016 році збираються встановити 85 камер відеонагляду – 15 камер по місту і ще 70 – у школах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі