Місто

У Житомирі на встановлення по місту 85 відеокамер виділили 2,3 млн грн бюджетних коштів

29 March 2016, 09:48

У Житомирі в 2016 році збираються встановити 85 камер відеонагляду – 15 камер по місту і ще 70 – у школах.

Про це розповів мер Житомира Сергій Сухомлин на прес-конференції по результатам своєї роботи.

«В бюджеті розвитку ми заклали 1 мільйон 114 тисяч гривень на встановлення по місту 15 відеокамер за програмою «Безпечне місто», а також 1 млн 125 тис. грн на встановлення 70 відеокамер в загальноосвітніх навчальних закладах. На сьогоднішній день встановлюється 20 камер спостереження в закладах охорони здоров'я міста», - розповів міський голова.

Він також повідомив, що протягом 2014-2015 років за програмою «Безпечне місто» по Житомиру встановлено 54 відеокамери, ще 9 підключено поза програмою.

Як розповів у коментарі Житомир.info начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Житомирської міської ради Микола Дідківський, у медичних закладах камери будуть встановлені у приймальних відділеннях травматологічних, інфекційних, пологових та інших відділень. У школах буде встановлено по 2 камери – по одній зовні і всередині, в холах. Місце розташування ще 15 зовнішніх камер спостереження визначать 31 березня, на засіданні робочої групи.

«Оскільки кожне відомство та структурний підрозділ міської ради має своє бачення розташування відеокамер: поліція – своє,  громадськість – своє, управління комунального господарства – там, де є сміття, наприклад, вулиця Радонова, або де розміщений притулок для безхатченків, ми зберемося і колегіально вирішимо, де найкраще буде встановити камери нагляду, і визначимо технічні умови», - сказав Микола Дідківський.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році в Житомирі презентували систему відеоспостереження. Восени 2015 року влада Житомира зайнялася пошуком фірм, які встановлять системи відеонагляду у школах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі