Місто

У Житомирі участь у відкритті чемпіонату ЗСУ з рукопашного бою взяли вдова та донька Героя України Тараса Сенюка

16 May 2016, 19:46

На татамі один за одним виходять військовослужбовці з різних куточків України – більше сотні бійців змагаються у Житомирі за першість Збройних Сил з рукопашного бою.

«Рукопашний бій це основа фізичної підготовки, я так вважаю, тому в Високомобільних десантних військах він культивується і запроваджується починаючи з першого дня, коли військовослужбовець приходить до нашого навчального центру. Змагання були започатковані в 2010 році і проводилися на базі однієї з військових частин. Сьогодні ми проводимо на базі  95 окремої десантно-штурмової бригади і 199-го навчального центру ВДВ», - розповідає перший заступник командувача ВДВ Юрій Содоль.

Цьогорічні змагання присвячені Герою України Тарасу Сенюку, командиру 1-го аеромобільно-десантного батальйону 95-ї аеромобільної бригади, який майже два роки тому загинув у бою під Слов’янськом. 16 травня на відкриття завітала дружина військовослужбовця з донькою.

«Дуже приємно. Мене переповнює радість, тому що я дуже рада, тому що я свого тата дуже любила і зараз люблю»,- каже донька Героя України Єлизавета Сенюк.

«Почуття доньки для мене це найголовніше. Ми пишаємось цим, тому що пам’ять особлива. Це найважливіше, що ми сьогодні можемо, як ми сьогодні можемо проявити своє ставлення до тих людей, яких зараз немає з нами, але вклад яких у досягнення військових неоціненний», - додає дружина загиблого військового Ольга Сенюк.

Надалі ці змагання планують зробити міжвідомчими – розповів помічник Міністра оборони України Дмитро Грищенко.

«Вони піднімуть авторитет не тільки збройних сил, а і взагалі цього виду спорту серед інших силових структур, адже дії, які проходили в зоні АТО, підказують, що рукопашний бій саме після бойових дій, коли треба проводити профілактичні заходи, дуже важливо», - вважає Дмитро Грищенко.

Участь у змаганнях беруть і курсанти, і бійці, які вже воювали на сході України. На татамі йде запекла боротьба, але за його межами атмосфера дружня.

«Хочу подякувати від імені всієї 80-ї десантно-штурмової бригади організаторам цього свята. На цьому святі кожен може проявити себе, показати на що ми спроможні і хочу сказати для підростаючої молоді: не бійтеся ти в армію, займайтеся спортом і все в вас буде добре»,- ділиться враженнями військовослужбовець 80-ї окремої аеромобільної бригади Євгеній Федотов.

Змагання проходитимуть у Житомирі два дні, 17 травня серед фіналістів оберуть трьох переможців у кожній ваговій категорії.

Фоторепортаж дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі