Події

Акція протесту біля Житомирського Держгеокадастру закінчилась бійкою, поліція затримала приватних охоронців

17 May 2016, 15:03

Близько 9:00 17 травня біля будівлі житомирського Держгеокадастру людно. Кілька десятків військовослужбовців та представників громадських організацій зібрались, щоб в черговий раз вручити свої вимоги керівництву відомства. Люди кажуть, їх не задовільняють чиновники, яких призначають в Житомир з Києва.

«Ми розуміємо, що людина, яка тут поставлений і який зараз залишився за начальника Держгеокадастру, це київський ставленик. Документи на нього підписані тією ж Шемелинець. Щоб ви розуміли пані Шемелинець підписувала документи всьому керівництву, яке тут було до цього. Тобто ми розуміємо, що це ставленик Києва, який, якщо говорити по простому, прийшов дерибанити землю. Ми зараз хочемо вести переговори, як мінімум, з прем'єр-міністром. Тому що вже рік ми не можемо до товариша Мартинюка достукатися. Він не хоче їхати, він не хоче спілкуватися, а надсилає кого завгодно. Тут нема з ким спілкуватися. Тому у нас тут початок акції, а далі будемо дивитись по ходу. Вони не знають до чого ми готові, а ми не знаєм до чого вони готові. Все буде видно в процесі», - каже заступник голови ГО «Атошник» Сергій Артьомов.

Військові вирішують зайти в приміщення управління Держгеокадастру. На вході їх намагались зупинити охоронці приватної фірми, але це не зупинило АТОшників. Піднявшись на четвертий поверх в актову залу, військовослужбовці виявили, що вона тимчасово переобладнана на казарму для представників приватної охоронної фірми  «Золоті леви- 2014». Військові на підвищених тонах наказали людям в чорній формі залишити приміщення.

Зібравши речі і вийшовши з актової зали, представники приватної охоронної фірми не захотіли виходити з приміщення та спробували залишитись на першому поверсі. Але АТОшники силою випровадили їх з приміщення. В ході сутички кільком представникам фірми «Золоті леви 2014» - розбили обличчя та наставили синців.

В ході огляду речей, які представники приватної охоронної фірми залишили в приміщенні житомирського Держгеокадастру, були виявлені петарди та інші спецзасоби.

«Єдине, що вони зробили доброго, то хочу показати. Оце вони добровільно передали волонтерам. Це ми зараз віддаємо і воно поїде на Мар’їнку, в батальйон “Айдар”». – розповідає айдарівець Олександр Золотухін.

Після нетривалої сутички усіх представників приватної охоронної фірми затримали працівники поліції. На автобусі їх повезли у відділок, для встановлення особи.

Військові кажуть, якщо і в цей раз керівництво Держгеокадастру України не дослухається до вимог військовослужбовців, то АТОшники готові до більш рішучих дій.

«Ми тут тримаємо все під контролем. Я сподіваюся вони прислухаються до наших вимог. І те, що ми домовлялися. В першу чергу те, про що ми домовлялись. Ми сьогодні побачили, як з ними домовлятися, як вести переговори. Я їх відразу хочу порівняти з сепаратистами і напевно з Мінській угоді, коли говорять одне, а роблять і обстрілюють по-іншому», - каже заступник голови ГО «Атошник» Сергій Артьомов.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі