Влада

Депутати обміняли прокуратурі одну земельну ділянку у Житомирі на іншу з умовою виділення квартир учасникам АТО

19 May 2016, 13:09

Міська рада погодилася на пропозицію прокуратури області обміняти одну земельну ділянку на іншу, з умовою виділення квартир учасникам АТО.

Таке рішення було прийняте на сесії Житомирської міської ради 19 травня – «за» проголосували 27 депутатів з 40 присутніх.

«Припинення права користування земельною ділянкою по вул.Перемоги, 52, наданої в постійне користування прокуратурі Житомирської області, на підставі добровільної згоди, та надання іншої земельної ділянки в районі бульвару Тетерівського при умові підписання тристоронньої угоди про спільну діяльність та дотримання соціальних стандартів», - пропонувала земельна комісія міської ради.

Ситуацію депутатам пояснювала заступник прокурора області Роксолана Гребенюк.

«За згодою Генеральної прокуратури ми відмовляємося від права власності на земельну ділянку за адресою вул.Перемоги, 52. Було створено будівельний кооператив і вирішено – отримати земельну ділянку за адресою бульвар Тетерівський площею 0,56 га для будівництва житла для учасників АТО та працівників органів прокуратури», - сказала заступник прокурора області Роксолана Гребенюк.

Голова фракції ВО «Батьківщина» Любов Цимбалюк зауважила, що по цьому питанню немає проекту рішення, а прокуратура має захищати інтереси житомирян і діяти в рамках правового поля.

«Саме цим прийняттям рішення поза межами чинного законодавства ми порушуємо права житомирян», - сказала Цимбалюк.

Мер Сергій Сухомлин зауважив, що земельна ділянка надається на підставі ст..41 Земельного кодексу України житловому кооперативу для будівництва житлового будинку за умови виділення квартир учасникам АТО.

«19 учасників АТО отримають квартири на підставі згоди з прокуратурою, безкоштовно», - повідомив Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році влада Житомира хоче виставити на аукціон 6 га землі біля річки Тетерів, щоб там побудували новий мікрорайон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі