Влада

Житомирський стадіон «Спартак» передано у власність міста

19 May 2016, 18:55

Майновий комплекс дитячо-юнацької спортивної школи «Полісся» разом зі стадіоном «Спартак» обласна рада передала у власність міста, а депутати міської ради погодились його прийняти. Відповідні рішення депутати прийняли 19 травня. Спочатку облрада планувала передати спортивну школу на баланс на праві оперативного управління, без зміни форми власності, але міська влада не погодилась на такі умови.

«Спочатку проект рішення обласної ради був - передача на баланс. Фактично, об'єкт віддавався в управління місту. Якщо ви пам'ятаєте мої заяви, то ми висловили, що в такій формі ми приймати не будемо. Якщо ми говоримо про передачу і ефективне управлінні об'єктом, нам необхідно вкладати фінансовий ресурс в відновлення, в реконструкцію цих об'єктів. Ми повинні розуміти, що це залишиться за громадою міста Житомир. Тому проект рішення змінено», - розповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

На баланс дитячо-юнацької спортивної школи також планують передати футбольні майданчики в місті. За словами міського голови такий підхід дозволить виховувати спортсменів, які згодом стануть гравцями професійної міської команди.

«І тоді у нас виходить нормальна система: коли тренер у дворі на Польовій, на Малікова, на Щорса, працює з дітьми і підшукує талановитих дітей. Потім ці діти йдуть до школи, і після школи ці діти, подорослішавши приходять в професійну міську команду», - вважає мер Житомира.

Депутати обласної ради без заперечень проголосували за передачу майнового комплексу спортшколи «Полісся», розповідає директор комунального підприємства МФК Житомир та депутат облради Руслан Павлюк.

«На бюджетній комісії ми всі разом розглянули питання. Був заступник міського голови Матвій Володимирович Хренов, і я виступав, тому що для нас важливо було, щоб це було передано у власність. Бо тоді буде більш емоційно правильне розуміння і у депутатів міста. Ми ж теж розуміємо, що вони зараз скажуть: «А ми не хочемо». І питання просто зірветься, Для нас принципово, щоб дали повноцінно господарювати міській владі. Це ж не у власність фізичній особі, чи підприємству. Це у власність такій самій громаді міста, яка фактично, його і використовує. І повинна закласти це в бюджет. І ми розраховуємо на те, що вони з розумінням його отримають і будуть вкладати кошти», - каже депутат обласної ради Руслан Павлюк.

За словами мера Житомира вже в наступному році стадіон «Спартак» буде реконструйовано за  кошти бюджету регіонального розвитку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі