Влада

Мер Житомира створить робочу групу, яка перевірить діяльність Дому української культури

20 May 2016, 12:35

Питання створення та діяльності Дому української культури обговорювали на сесії Житомирської міської ради 19 травня. Голова комісії з соціально-гуманітарних питань Наталія Леонченко каже: питання Українського дому неодноразово піднімалось депутатами під час засідань.

«Власне, там були озвучені запитання стосовно витратної частини. Те, що набуло розголосу в засобах масової інформації, що непрозорі ціни, в рамках одного підрядника використана вся бюджетна сума. Договір заключений з одним універсальним підрядником, який виконував абсолютно всі послуги і виконував закупівлі за бюджетні кошти. Це перша частина. І друга частина стосувалась організаційно-правової форми. Український дім до цих пір, і я наполягаю на такому формулюванні, «висить в повітрі». Тобто, це неіснуючий «летючий голландець», а не Український дім. І для того, щоб його фінансувати, для того, щоб оголошувати конкурси на заміщення посади директора Українського дому, потрібно спочатку створити Дім української культури, комунальне підприємство Житомирської міської ради. Або ж внести відповідні зміни до існуючого комунального підприємства. Наталія Михайлівна, наша комісія бере це питання під особливу свою увагу і ми будемо задавати це питання постійно, на кожній комісії і контролювати виконання», – каже депутат Житомирської міськради Наталія Леонченко.

Депутат Житомирської міської ради Любов Цимбалюк запропонувала припинити суперечку і закликала секретаря міськради Наталію Чиж розвіяти усі сумніви стосовно діяльності Дому українського культури.

«У депутатів, незалежно від того, які вони, є сумніви. Давайте буде працювати робоча група, і не сперечайтесь ні з ким. А доведіть депутатському корпусу, що все зроблено так, як мало бути», – сказала депутат міської ради Любов Цимбалюк.

Секретар міської ради Наталія Чиж каже: Дім української культури не приносить жодних прибутків, а під час обрання підрядника, який мав виконувати роботи та закупівлі, обиралась найвигідніша ціна за послуги.

«Повірте, що ми б цього не робили, якби не мали юридичного обґрунтування від нашого юрдепартаменту. Одна справа, коли це комунальне підприємство і воно займається комерційною діяльністю і заробляє на тому кошти чи надає послугу. Абсолютно ні, абсолютно ні. В приміщенні є галерея наших житомирян. В краєзнавчому музеї ми підняли з архівів і колекцій документи. То що, це – зло? А з приводу того, хто робив Український дім, які компанії – я не розумію чому ця інформація постійно пересмикується. Вже були запити, надали відповіді. Було три компанії. Є різні ціни. Сказали, чому не пішли на тендери? Тому що не було такої суми, щоб йти на тендери. Це ж не одна сума взяла і перерахувалась», - каже секретар міської ради Наталія Чиж.

Мер Житомира створить робочу групу, яка перевірить діяльність Українського дому та доповість про свої висновки на сесії міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі