Суспільство

У селі Житомирської області для вирішення земельного спору залучатимуть Держінспекцію сільського господарства

1 June 2016, 19:50

У кабінеті голови Зороківської селищної ради галас: мешканці Вишполя сперечаються з орендарем земельної ділянки, яка, за словами сусідів, відбирає в людей землю.

Напередодні селяни збиралися біля ділянки, яку вже почали огороджувати парканом, але представників власника так і не дочекалися. Власниця приїхала наступного дня, заручившись підтримкою юриста.

«Звичайно ж, перевірялася ліцензія і їхні зобов’язання щодо виготовлення цього проекту, і проект був виготовлений. Координати точок були належним чином внесені в базу, і зараз, коли ми до них телефонуємо, кажуть: «Жодних питань у вас не може виникати, оскільки ми зробили правомірно, ваші точки внесені в базу». Після того жодним чином точки, як говорять, не розширювалися, вони як були спочатку внесені в базу, такі вони і залишилися», - пояснює представник орендаря земельної ділянки Валентина Кока.

«А те, що на дорогу вийшли, то це просто підрядник, це через те, що немає другого межового знаку, він, на жаль, вже давно щез, і вони не могли натягнути шнурок, тому вони, можливо, десь і пішли, але це виправиться. Це підрядник там десь, можливо, неправильно зрозумів, то воно так і вийшло. Але за межі земельної ділянки ми не вийдемо - це однозначно», - додає орендар земельної ділянки Олена Криворучко.

Мешканці Вишполя налаштовані проти орендарів, адже побоюються, що в їх селі встановлять цех з обробки каміння.

«Не можу сказати, звідки у людей виникла така інформація, тому що особисто я такої інформації не надавала, а оскільки я являюся власницею цієї земельної ділянки, то без мого відома там нічого робитися не може. І це голова сільської ради має знати в першу чергу, чи там буде щось робитися, чи не буде. Я такої інформації не надавала і не планую там найближчим часом, та й взагалі не планую каменеобробку ніяку ставити», - запевнила Олена Криворучко.

Щоб раз і назавжди вирішити питання з межами земельних ділянок, сусіди винайматимуть землемірів та залучатимуть Державну інспекцію сільського господарства.

«Їхньому землеміру я не довіряю. Тому що я приїжджаю: один тиждень - одні кілочки. Приїхали через тиждень - другі кілочки, ближче до мене, на третій тиждень - я вже навіть не витримала і нагрубила Григорію Миколайовичу, кажу: скільки можна? Один раз посунули, другий раз посунули , третій раз посунули, давайте якось вирішувати це питання. От як ми вирішили питання – бачите, як воно вирішується», - зауважила Таміла Шутько, яка мешкає по сусідству з орендованою земельною ділянкою.

Межі земельних ділянок посунулися одразу у кількох селян, і люди покладаються на висновки спеціалістів.

Як повідомляв Житомир.info, вишпільські селяни скаржаться на підприємця, який захопив землю і хоче будувати цех з каменеобробки.
 
 
 
 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі