Місто

Житомирські підприємці обурені «зачисткою» вулиці Хлібної від торгівлі

13 June 2016, 18:46

Вони показують місця на парковці, де ще зовсім недавно стояли їх автомобілі. Тепер після того, як міська влада «зачистила» вулицю Хлібну від стихійної торгівлі, підприємці скаржаться: не мають можливості розвантажити свій товар через знаки, які забороняють зупинку біля ринку.

«Паркування заборонене, навіть зупинка заборонена.  Що нам дальше робить? Не під’їхати, ні  розвантажитись, ні завантажитись, ні скупитися. Взагалі, повне свавілля влади», – каже підприємець Сергій Лодзин.

Обурені підприємці пішли у мерію з вимогою повернути парковку. Люди кажуть, готові навіть платити за паркувальне місце. 

«Ми повністю залежимо від вулиці Хлібної, парковки на вулиці Хлібній до якої ми під'їжджаємо і привозимо свій товар. Другої можливості нам товар завезти на Житній ринок немає. Нас поліція в составі десь чоловік 60, три екіпажа приїхали, потім ще три під'їхали, перекрили вулицю, оточили, як якихось злочинців і сказали нам там не паркуватись, викинути свої речі і поїхати. Другої парковки там ніде нема біля базару», – розповідає підприємець Юрій Колесник.

На нараду до міської ради прийшли і представники Житнього ринку. За словами інспектора з торгівлі, підприємцям, які торгують зерном, неодноразово пропонували місця на ринку, втім вони не погоджувались. 

«Ходила ціла комісія з міськвиконкому до нас на Житній ринок і пропонувала всім місця. Я прекрасно пам'ятаю, як це було: тут я не хочу, тут мені не подобається, я буду там. А там людина стоїть. Знаєте, можна знайти безліч причин, для того, щоб не торгувати там, де має бути», - каже інспектор з торгівлі Лілія Сарбайцева.

У міській раді на компроміси йти не збираються. Підприємці повинні мати змогу розвантажити свій товар, але торгувати з машин – заборонено.

«Ми з одного боку не задоволені, що там гармидер там на вулиці, а з іншого боку ми у них купуємо. Ніхто не є винятком. Тому, звісно, потрібно робити це все в цивілізований спосіб, переходити в ринки і продавати. Є місця. Стосовно «складів на колесах», однозначно їх не буде. Це позиція міської влади, міського голови. Тобто, ми можемо говорити лише про години вранці, коли вони зможуть розвантажитись, заїхати на своїх торгівельні точки. Але постійно стояти там, як вони того хочуть, цього не буде», – переконаний перший заступник Житомирського міського голови Олексій Ясюнецький.

У міській раді кажуть, готові йти на зустріч продавцям, але й надалі будуть боротись зі стихійною торгівлею.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі