Місто

Житомирські копи «зачистили» вул. Хлібну від автомобілів і торговців зерном, підприємці збираються в мерію

12 June 2016, 16:29

З самого ранку 12 червня автомобілі патрульної поліції вишикувалися по бокам проїжджої частини й не давали змогу розміститися торговцям зерновими на вулиці Хлібній у Житомирі.

Про це Житомир.info телефоном повідомила одна з підприємців, що торгує збіжжям.

«З шостої ранку сьогодні, в неділю, і вчора теж, скраю дороги на вулиці Хлібній розмістилися близько 20 патрульних екіпажів. Вони кажуть, що борються зі стихійною торгівлею. Вже два дні ми не можемо розмістити свій товар, і в понеділок, 13 червня, збираємося йти до Житомирської мерії з вимогою припинити з нами боротися», - розповіла жінка.

Станом на 15.30 на вулиці Хлібній залишилося тільки два екіпажі патрульної поліції, торгівля зерновими не велася.

Як пояснила у коментарі Житомир.info прес-офіцер патрульної поліції Житомира Діна Корчевна, 11 та 12 червня патрульна поліція допомагала інспекції з благоустрою виконувати розпорядження міського голови про ліквідацію у місті стихійної торгівлі.

«Двадцять патрульних автомобілів там не було, максимум десять. У п’ятницю, 10 червня, відбулася зустріч представників інспекції з благоустрою Житомира та патрульної поліції, за результатами якої було прийняте рішення провести спільні заходи 11 та 12 червня зі звільнення вулиць Небесної сотні та Хлібної від незаконної торгівлі та розчищення проїжджої частини від тих автомобілів, які порушують правила дорожнього руху. Тобто, поліцейські не розганяють, не штрафують людей, а ведуть роз’яснювальну роботу. Так би мовити, привчають до того, що торгувати треба в спеціально відведених для цього місцях», - пояснила Діна Корчевна.

Вона уточнила, що подібні рейди здебільного проводитимуться у «базарні» дні.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2016 року працівники поліції, КП «Інспекція з благоустрою» та відділу торгівлі Житомирської міськради влаштували рейд на вул. Хлібній. У березні 2016 року житомирські поліцейські разом з інспекцією благоустрою розганяли стихійну торгівлю на зупинці «вул. Довженка». У червні 2016 року в місцях стихійної торгівлі інспекція з благоустрою розклеювала оголошення про заборону торгівлі у непризначених для цього місцях. Житомир.info повідомляв, скільки коштує торгове місце на ринках Житомира і де можна продавати продовольчі та непродовольчі товари.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі