Події

Переселенці, які повернулися на окуповані території, продовжували отримувати в Житомирі допомогу, – СБУ

23 June 2016, 11:12

СБУ спільно з Нацполіцією встановили півтора десятка переселенців, які повернувшись на окуповані території, отримували допомогу в Житомирі.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«Служба безпеки України спільно з Нацполіцією викрила шахрайство з виплатами щомісячної адресної допомоги переселенцям, які прибули до Житомира з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. Низка переселенців, зареєструвавшись восени 2014 року у готелі Житомира, подали до міського управління праці та соціального захисту населення документи, що стали підставою для виплати їм допомоги для покриття витрат на проживання (у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг).

Згодом люди змінили своє місцеперебування, не повідомивши про це у встановлений законодавством термін, хоча адресну допомогу продовжували отримувати. Правоохоронці вже встановили півтора десятки переселенців, які, повернувшись на тимчасово окуповані території, понад рік безпідставно одержували допомогу від держави. Нині ці виплати їм припинено. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Розмір завданих державі збитків уточнюється. Перевірки щодо достовірності даних про фактичне місце проживання інших внутрішньо переміщених осіб тривають», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, начальник управління праці та соціального захисту Житомирської міської ради Вікторія Краснопір розповідала про те, що з готелю «Житомир» відселять переселенців, щоб зробити європейський Центр надання адміністративних послуг.

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році переселенці зі сходу України облаштувалися в готелі «Житомир». 

Репортаж про те, як переселенці жили у готелі влітку минулого року дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі