Місто

Житомиряни сварилися з чиновником через будівництво Тетерівського бульвару на Корбутівці

1 July 2016, 15:13

Зустріч першого заступника міського голови Житомира Олексія Ясюнецького з жителями мікрорайону «Корбутівка» 1 липня була емоційною. Люди, які зібрали вже близько 200 підписів проти забудови нового «Тетерівського бульвару» на березі ріки Тетерів, не хотіли слухати ніяких аргументів.

Жителі новозбудованої висотки на Івана Богуна, яка розміщена недалеко від майбутньої забудови, розповідають: навіть в ній пустує половина квартир, бо в людей немає коштів на покупку житла. Нещодавно в мікрорайоні почали будівництво ще одного багатоповерхового будинку. Вирізали дерева, деякі просто спалили, бо, припускають, не мали дозволу на знесення, викопали котлован. Зараз там працює бульдозер і екскаватор.

«Тут має бути 24 висотних будинки – на 10-поверхів і вище. Це буде так званий новий Тетерівський бульвар, де пропонують житло «в екологічно чистій зоні». Залиште нам цю екологічну зону, ми з радістю будемо тут відпочивати зі своїми дітьми і внуками. І всі житомиряни будуть. Чому не спитали людей, чи хочуть вони тут цей мегаполіс? Чому не провели громадські слухання, а тільки запхали в двері бумажку?» - говорить один з учасників акції.

«Ми сьогодні висловлюємо протест проти початку будівництва і проти будівництва всього бульвару Тетерівського – всіх 24 багатоповерхових будинків. По-перше, Корбутівка завжди була гідрозоною, по-друге, тут не можна будувати», - пояснює активістка Ольга, посилаючись на висновки геологічної комісії, яка ще начебто в радянські часи наклала заборону на будівництво в цих місцях житлового сектору через небезпеку зсуву ґрунту та скель.

Олексій Ясюнецький пояснює: ділянка, навколо якої виник опір, виділена міськрадою для будівництва багатоповерхівки з подальшим виділенням квартир для учасників АТО.

«Дана земельна ділянка виділена депутатами Житомирської міської ради житлово-будівельному кооперативу під будівництво житлового будинку з подальшим розвитком мікрорайону взагалі, з улаштуванням дитячих садочків, бульварів тощо. В цьому будинку передбачається, в тому числі, пільгове житло для учасників АТО».

Розвинути думку далі чиновнику не дали. Люди обурювалися, що влада прикривається АТОшниками і виділенням для них житла, кричали і звинувачували владу.

«Ви бачили, де закінчується будівництво, де стоїть паркан? Скільки там метрів до ріки? Будівельники вже засипали джерело, з якого люди брали воду. У річку викидають сміття», - розповідала активістка.

«Мер і мерія - не господарі нашого міста. Ми їх найняли в тому числі і для того, щоб вони допомагали людям жити. Як можна забудувати берег, прибрати ліс, який сотні років ріс? Це єдине місце, куди люди з міста можуть виїхати на природу, на пікніки», - обурювалася літня житомирянка.

«Є дані, що тут назад повертають спорткомплекс, вже є кошторис. Я згоден повернути назад цю базу, але щоб тут не було капітальних споруд. Вирубали дерева, і буде, як у Закарпатті, де вирубують ліс і повзуть гори», - сказав місцевий житель.

Директор обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив "Квартал-24"» Микола Кохановський розповів, що роботи ведуться з дотриманням усіх будівельних норм.

«Для того, щоб попередити зсув, першу секцію ми по геології робимо лєнточним методом, друга секція – бємо сваї, третя секція – знову лєнточна. Це для того, щоб зв’язати, щоб не було зсуву», - пояснив Микола Кохановський.

Однак ці запевнення на людей не подіяли, і забудовника змусили погодитися на призупинення будівельних робіт до моменту проведення засідання виконкому, інакше люди погрожують перекриттям дороги.

Олексій Ясюнецький запросив представників ініціативної групи на засідання виконавчого комітету, яке відбудеться найближчим часом, де людям нададуть візуалізацію майбутнього проекту.

«Ні ліс, ні рекреаційна зона не постраждають. На черговому виконкомі ми представимо візуалізацію, щоб ви зрозуміли, що де будується. Щоб не було спекуляцій ні стосовно площі забудови, ні стосовно ще якихось питань», - сказав він.

Як повідомляв Житомир.info, кілька десятків житомирян зібралися 1 липня біля маркету неподалік водоканалу на Корбутівці, щоб висловити протест проти будівництва майбутнього Тетерівсько бульвару.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі