Місто

У Житомирі на Корбутівці жителі влаштували акцію проти будівництва багатоповерхівок у «зеленій зоні»

1 July 2016, 12:43

Кілька десятків житомирян зібралися 1 липня біля маркету неподалік водоканалу на Корбутівці, щоб висловити протест проти будівництва майбутнього Тетерівсько бульвару.

Люди прийшли близько 9.00, а представника мерії дочекалися об 11.00. Зі слів активістів, вони виступають проти житлової забудови, яка проводиться вглиб мікрорайону і носитиме назву «бульвар Тетерівський».

«Ми проти будь-якого будівництва у цій екологічно чистій зоні, куди з’їжджаються на відпочинок жителі усіх мікрорайонів міста. Будуйте байдарочну зону, робіть пляж, чистіть річку. Нам не треба 24 багатоповерхівки і асфальтовані доріжки, зрозумійте як люди дюдей», - кажуть представники ініціативної групи. Вони також посилаються на висновки геодезії ще радянських часів про небезпеку зсуву у разі будівництва.

Люди стверджують, що замість обіцяних 16 сотих землі забудовник має намір розбудуватися на цілих 60 сотках, і що будівельники вже засипали джерело, з якого люди набирали воду.

До людей приїхали перший заступник міського голови Житомира Олексій Ясюнецький і директор обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив "Квартал-24"» Микола Кохановський. Жителям пообіцяли зробити візуалізацію проекту та запросити ініціативну групу в мерію.

Детальніше про подію читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2016 року влада Житомира пообіцяла підготувати проект рішення міської ради щодо перейменування нового топонімічного об'єкту «бульвару Тетерівського», що виникне в районі житлової забудови на Корбутівці. На сесії Житомирської міської ради 19 травня 2016 року депутати вирішили створити будівельний кооператив і отримати земельну ділянку за адресою бульвар Тетерівський площею 0,56 га для будівництва житла для учасників АТО та працівників органів прокуратури.

Посередині - Микола Кохановський

Зправа - Олексій Ясюнецький

Разом з чиновником люди оглянули будівництво...

... і джерело, з якого більше не тече вода

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі