Суспільство

У Житомирській області поліцейські проводять обшуки на Головинському гранітному кар’єрі

7 July 2016, 17:17

Вранці 7 липня на підприємство «Головинський кар'єр «Граніт» приїхали працівники поліції. За словами представників підприємства, правоохоронці почали обшук у адміністративній будівлі. Самі поліцейські на місці події від коментарів утримуються, журналістів на територію не пускають, кажуть: проводяться слідчі дії.

Близько 13 години на підприємство прибув власник підприємства ТОВ «Будстиль ХХІ», яке володіє 99% акцій «Головинського кар’єру».

«Цим підприємством володіє ТОВ «Будстиль ХХІ», в якому я являюсь основним засновником і опікуюсь даним підприємством, як своїм особистим майном. Порушені особисто мої права як фізичної особи, в першу чергу. Крім того, працівники поліції. які не мають права проводити цей обшук, тому що вони представились від обласного управління поліції, а насправді по рішенню суду, по якому вони зайшли на підприємство, мають право це зробити тільки представники районної поліції, вони порушують не тільки мої права, а ще і біля 200 працівників, які тут працюють, заробляють і годують свої сім’ї. Я хотів би зрозуміти чому  у нашій демократичній країні відбувається такий безлад. Якщо вони працівники поліції, вони зобов’язані відповісти на свою правову позицію і я б її хотів зрозуміти», - каже власник ТОВ «Будстиль ХХІ» Ігор Яцук.

Після невеликої перепалки та штовханини між працівниками поліції та власником підприємства, Ігоря Яцука зрештою пустили всередину, подальші слідчі дії проводилися вже в його присутності.

Речник ГУ Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко телефоном повідомила, що обшук проводиться в рамках кримінального провадження.

«Санкціонований обшук проводиться в рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною другою статті 240 ККУ «Незаконний видобуток надр» за участі представників управління захисту економіки і слідчих Черняхівського відділення поліції. Також стоїть питання про дотримання умов договору і станом на кінець 2015 року сума боргу за оренду державного майна складає більше 2,5 млн грн. Крім того, у них закінчилася ліцензія на видобуток», - розповіла Алла Ващенко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі