Політика

Популізм чи захист населення: житомирський нардеп закликає місцеву владу за прикладом Києва «заморозити» тарифи

8 July 2016, 16:40

Народний депутат від Житомира Борислав Розенблат (фракція Блоку Петра Порошенка) пропонує депутатам місцевих рад Житомирської області наслідувати приклад Київради і «заморозити» тарифи на комунальні послуги.

Про це нардеп написав 8 липня на своїй сторінці у фейсбук.

«7 липня Київрада наклала мораторій на підвищення цін та тарифів для населення на ЖКГ з 1 липня. Вітаю колег-депутатів з прийняттям цього доленосного рішення! Питання надання послуг та визнання тарифів є прерогативою місцевих органів влади, які повинні робити все, щоб створити придатні умови для життя наших громадян. За словами мера Києва Віталія Кличка, механізм впровадження цього мораторію незабаром розробить робоча група. Це дуже болюче і нагальне питання для українців. Людям просто не вистачає коштів для сплати за комунальні послуги, а це може призвести до колапсу у сфері ЖКГ. Хочу звернутися до міського голови Житомира, міських голів та депутатів місцевих рад усієї Житомирщини прослідувати прикладу столиці і поки накласти мораторій на підвищення тарифів для населення до 1 жовтня», - написав Розенблат.

Він також пропонує вкладати гроші в енергоефективність і енергозбереження, а інші плани міської влади, на думку нардепа, можуть почекати.

«Щодо фінансування, то, вважаю, на таку допомогу містянам можна перенаправити кошти, які призначенні для проведення (непрозорих) тендерів міської ради, ремонти тротуарів, реконструкцію Михайлівської і подібні речі – це може почекати. А також варто продовжувати вкладати гроші в енергоефективність та енергозбереження. Пропоную не затягувати і розглянути це питання вже на найближчій сесії Житомирської міської ради, яка запланована на 21 липня», - радить народний депутат.

Нагадаємо, 7 липня Київська міська рада наклала мораторій на підвищення з 1 липня тарифів на житлово-комунальні послуги в Києві: заборона на введення в дію підвищених тарифів на компослуги діятиме до 1 жовтня 2016 року, також заборонено нараховувати з 1 липня та стягувати з населення столиці пеню за несвоєчасну сплату за компослуги.

За інформацією «Української правди», прем’єр-міністр Володимир Гройсман здивований рішенням Київради щодо мораторію на підвищення тарифів.

«Мораторій на тарифи на тепло Київрада встановила до 1 жовтня. У мене є серйозне повідомлення, що тепло до 1 жовтня ніхто не вмикатиме. Тому я не знаю, для чого це робити... Якщо вони хочуть компенсувати вартість тарифів, вони можуть це робити. Більше того, якщо десь є дешевший газ, то будь-яка міська рада може його імпортувати в  Україну», - сказав Гройсман 8 липня під час години запитань до Уряду в брифінг-холі Верховної Ради.

Як повідомляв Житомир.info, КП «Житомиртеплокомуненерго» офіційно повідомило про зростання з 1 липня тарифів на тепло і гарячу воду майже в два рази. Мер Житомира Сергій Сухомлин на брифінгу 5 липня говорив, що із жахом чекає квитанцій, які люди восени отримають за тепло.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі