Місто

Житомиряни, які живуть на Довжицькій, хочуть повернути вулиці стару назву

13 July 2016, 15:47

Житомиряни, які живуть на вулиці Довжицькій, просять повернути стару назву «вулиця Огурцова».

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті міської ради 13 липня.

«Розглянувши колективне звернення мешканців вулиці Довжицької щодо повернення їй назви: «вулиця Огурцова», враховуючи рекомендації міської комісії з топоніміки з даного питання, відповідно до статей 26, 37 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міська рада вирішила перейменувати вулицю Довжицьку в місті Житомирі на вулицю Огурцова. Запропонувати Житомирській філії Державного підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України внести зміни до Словників Державного реєстру речових прав на нерухоме майно», - йдеться у проекті рішення.

Нагадаємо, краєзнавець Георгій Мокрицький зазначав, що «Довжицька» - це новий компасний топонім, пояснюється тим, що вулиця знаходиться неподалік річки Довжик, а також веде вбік нового житлового масиву Довжик, в якому оселилися тисячі жителів Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 19 лютого 2016 року мер Житомира Сергій Сухомлин підписав розпорядження про перейменування 87 вулиць і провулків обласного центру. В червні розпорядженням губернатора Сергія Машковського були перейменовані ще 33 вулиці та провулки обласного центру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі