Суспільство

Зірки спорту в Житомирі публічно декларують доходи

17 March 2008, 18:11

До 1 квітня 2008 року громадяни, які одержували у 2007 році іноземні доходи, спадщину, подарунки від фізичних осіб, матеріальну допомогу понад 740 грн. на рік, прибутки від продажу акцій та інших корпоративних прав, а також будь-які доходи, з яких при їх одержанні не було сплачено податок, зобов’язані подати або надіслати до податкового органу за місцем проживання декларацію.

Аби привернути увагу громадськості до цієї кампанії, податківці часто запрошують відомих людей публічно задекларувати доходи. В Україні такі заходи мають позитивні результати, крім того сприяють зростанню податкової свідомості громадян.

Напередодні свята 8 Березня працівники і платники податків державної податкової інспекції міста Житомира були свідками того, як декларували свої доходи багаторазові чемпіони світу, Європи та України, члени збірної команди України з карате, представники спортивного клубу «ДЖИТТЕ» - Анна Корягіна (майстер спорту міжнародного класу, уже 8 років ця тендітна дівчина є членом збірної команди України з карате і на сьогоднішній день вона найсильніша її представниця серед спортсменів-жінок, має чорний пояс з карате,  володарка ІІІ дану), Олексій Мінаєв (майстер спорту України, в збірній команді країни з карате 5 років, займає першу позицію у цьому виді спорту серед чоловіків, має чорний пояс з карате,  володар ІІ дану) та Віталій Капустін (кандидат  в майстри спорту,  має чорний пояс з карате,  володар ІІ дану).

Президент спортивного клубу з карате «Джитте», старший тренер збірної команди України з карате, віце-президент міського та обласного представництва української ліги карате Дмитро Корягін оцінюючи дії своїх вихованців наголосив: «Декларування громадянами своїх доходів є дуже делікатною сферою. Так, наприклад, задекларовані сьогодні доходи не вплинуть на поповнення бюджету, тому, що клуб, де готуються світові чемпіони, на сьогоднішній день не має постійної спортивної зали для тренувань, покупки елементарного спортивного знаряддя залежать лише від нечастих благодійних внесків громадян, яким не байдужий розвиток юнацького спорту на Житомирщині. Але, не зважаючи ні на що, я впевнений, що приклад, який сьогодні демонструють спортсмени – члени збірної команди України з карате – обов’язково вплине на формування податкової свідомості наших громадян.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Житомирській області

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі