Місто

У 6 житомирських дитсадках повністю замінять склопакети, бо вони не відповідають вимогам НЕФКО

25 July 2016, 15:46

 Склопакети, які в рамках термомодернізації демонтували у 6 дитсадках Житомира, збираються передати комунальному підприємству «Зеленбуд».

Проект рішення виконкому Житомирської міськради «Про передачу на баланс комунального підприємства «Зеленбуд» Житомирської міської ради склопакетів металопластикових конструкцій управління освіти Житомирської міської ради» 25 липня опублікований на сайті мерії.

«При проведенні робіт з термо-модернізації будівель закладів освіти Житомирської міської ради в рамках реалізації проекту «Підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери м. Житомира» демонтовані металопластикові конструкції. З метою ефективного використання та обліку склопакетів металопластикових конструкцій виконавчий комітет Житомирської міської ради вирішив:

             1. Передати безоплатно з балансу управління освіти Житомирської міської ради демонтовані склопакети металопластикових конструкцій на баланс комунального підприємства «Зеленбуд» Житомирської міської ради.

              2. Передачу демонтованих склопакетів металопластикових конструкцій здійснити відповідно до вимог чинного законодавства України згідно  з додатком.

              3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Хренова М.В», - йдеться в документі.

У додатку вказано, що мова йде про 6 дитсадків: №№ 6, 29, 42, 43, 57 та 70, усього 1462 склопакета та металопластикових вікна:

Як прокоментував Житомир.info Матвій Хренов, склопакети, про які йдеться, замінюються в рамках проекту НЕФКО з утеплення шкіл та садочків Житомира.  

«Йде заміна по проекту НЕФКО, не всієї віконної рами, а тільки склопакетів. Як ви знаєте, це німецький проект, у них там жорсткіші вимоги до якості вікон. Йдеться про вищий рівень теплоізоляції та більшу кількість камер, ніж у тих склопакетах, які були встановлені у цих навчальних закладах. Це садочки і дві школи  - №1 і №17, де триває заміна по вимогам НЕФКО. Ці склопакети ми передаємо на «Зеленбуд», а вони, у свою чергу, обладнають ними свої теплиці», - розповів у телефонному коментарі 25 липня Матвій Хренов.

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році НЕФКО і місто Житомир підписали кредитний договір на суму 3 млн євро, який передбачає впровадження енергоефективних заходів у будівлях бюджетної сфери. У травні 2016 року директор департаменту бюджету і фінансів Житомирської міськради Сергій Гаращук заявив, що гроші НЕФКО на утеплення житомирських шкіл та садочків «зависли» в банку «Хрещатик».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі