Влада

Житомирські школи і дитсадки отримають фінансову «незалежність» від управління освіти

3 August 2016, 11:48

Житомирським школам і дитсадкам дозволили самостійне ведення бухгалтерського обліку.

Додаткове питання «Про автономізацію закладів освіти міста Житомира» 3 серпня одноголосно підтримали члени Житомирського виконкому.

«З метою підвищення ефективності використання бюджетних коштів, запровадження фінансової самостійності навчальних закладів, своєчасного здійснення закупівлі товарів, робіт та послуг (…), виконавчий комітет міської ради вирішив:

організувати самостійне ведення бухгалтерського обліку:

з 1 жовтня 2016 року – у дошкільних навчальних закладах міста, в тому чисті  центрах розвитку дитини та навчально-виховних комплексах;

з 1 січня 2017 року – у загальноосвітніх навчальних закладах міста всіх типів», - йдеться в документі.

Начальник управління освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук доповів, що дане рішення спрямоване на те, аби навчальні заклади самі визначали свої потреби і могли закупити необхідне без тривалих процедур.

«Вашій увазі пропонується проект рішення про автономізацію закладів освіти, які збільшують фінансово-господарську самостійність наших закладів. Дошкільні заклади з першого жовтня пропонуються, і з 1 січня - загальноосвітні навчальні заклади. Це означає те, що кожен заклад матиме свою бухгалтерію і може здійснювати фінансово-господарську діяльність автономно від управління освіти»,- сказав Арендарчук.

Як повідомляв Житомир.info, на думку заступника мера Матвія Хренова, з автономізацією школи і садочки будуть більш незалежні та зацікавлені в економії власних коштів. Нововведення не призведе до збільшення суми батьківських внесків, а скоріше зменшить їх, - вважає Хренов.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі