Місто

Герой України з житомирської 95-ї бригади оглянув нову квартиру, ключі від якої йому вручив особисто Порошенко

5 August 2016, 17:57

Герой України Олександр Порхун 5 серпня заходить до нової квартири. Він роздивляється навколо та навіть починає планувати, як саме робити ремонт. Попри те, що в оселі у новобудові на вулиці Покровській самі лише голі стіни, а навколо будинку ще лежить будівельне сміття, родина Порхунів радіє власному житлу.

Олександр розповідає, що став у чергу на квартиру в 2014 році. Військовий зізнається: думав, якщо з ним щось трапиться у зоні бойових дій, то принаймні родина буде забезпечена житлом. Але на щастя Олександр в змозі разом із дружиною самостійно оглянути нову квартиру.

«Поки по плануванню, по розміщенню добре. Але кожна людина вже буде змінювати і будувати під себе. Ми трохи почали прикидати, але я вважаю, що потрібно сюди привести людину, яка на цьому знається, яка цим займається, щоб трохи підказала. Поїжджу по друзях, подивлюсь, як вони поробили ремонти. І будемо трохи прицінюватись», - розповідає Герой України Олександр Порхун.

Військовослужбовець каже, про те, що йому виділили квартиру чув, але до останнього моменту не знав, коли саме отримає ордер та ключі від своєї нової оселі. Усе це Герою України Олександру Порхуну в день його професійного свята 2 серпня вручив особисто президент України.

Олександр Порхун запевняє, був приємно вражений, що отримав ключі від квартири в новобудові від президента.

«Зустріч у нас була вже вдруге, президент нашої країни сказав: «Приємно бачити тебе вдруге». Мені теж приємно. Приємно, бо я сам киянин, але проходжу військову службу тут, і навіть не очікував, що міська рада Житомира зробить такий подарунок в моєму житті», - каже Олександр Порхун.

У Житомирській міській раді розповідають, виділення земельних ділянок та квартир учасникам антитерористичної операції –  першочергове завдання. Депутат міської ради Юрій Мойсеєв каже, виділення житла – найменше, що органи місцевого самоврядування можуть зробити для таких людей, як Олександр Порхун.

«Це наша гордість, і тут, взагалі, я не знаю, які можуть бути коментарі. Ця людина заслужила. Це той мінімум, який ми можемо зробити. Я думаю, що ця людина заслужила набагато більше. А те, що ми зробили на останньому виконкомі: виділили чотири квартири і в тому числі і Олександру Порхуну, я ще раз кажу, це той мінімум, який ми могли зробити. Я думаю, що в цьому напрямку потрібно рухатись і надалі. Скажу відверто, сьогодні ми займаємось пошуком квартир, які десь колись були приховані ЖЕКами. Знаєте, коли люди вмирають, а у них немає спадкоємців, ці квартири десь завжди «прижимали» ЖЕКи. Ми зараз жорстко займаємось пошуком цих квартир і щойно знаходимо - одразу передаємо, через рішення виконкому, учасникам АТО», - каже депутат Житомирської міської ради Юрій Мойсеєв.

За словами депутата, окрім пошуку старих квартир забудовникам міська влада ставить умову – якщо хочете будувати нові багато квартирні будинки, то частину квартир потрібно виділити учасникам АТО. У міськраді сподіваються, що таким чином, хоча б частково, вдасться вирішити ситуацію із житлом для військовослужбовців.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі