Місто

Житомиряни з верхньої Польової готові протестувати проти будівництва нової багатоповерхівки

23 August 2016, 15:34

На сайті Житомирської міської ради 16 серпня опублікували петицію, ініціатор якої Юлія Юріївна Литвин закликає владу заборонити будування багатоповерхового комплексу на земельній ділянці, яка знаходиться на верхній Польовій, між дитсадком і школою.

«Процес будівництва багатоповерхового комплексу за адресою провулок Шкільний, 4-а, може призвести до порушення нормального життя мешканців будинків:Вітрука,29,провулок Шкільний, 11,Вітрука, 27,Вітрука, 25,а також функціонування ДС Космонавт і СШ № 30. Фактичний термін використання будинків навколо будівництва становить не менше 45 років. Оголошені наміри забудовника несуть негативні відгуки мешканців,а саме:знищення дитячого майданчика та зелених насаджень і,як наслідок,відсутність зони відпочинку малолітнім дітям та літнім людям;збільшення ризику нещасних випадків серед неповнолітніх дітей враховуючи, що поряд знаходяться ДС та СШ.Відсутність відповідних автодоріг між будинками та навчальними закладами – рух транспорту,для будівництва створить багато незручностей та небезпеку для мешканців,ДС (порушення режиму роботи год. навчання та відпочинку), СШ (порушення режиму навчання дітей). Таким чином,просимо Вас переглянути доцільність початку будівництва за адресою провулок Шкільний, 4-а,оскільки намір перетворити район Польова в елітний може мати негативні наслідки», – йдеться у петиції.

Станом на 15:30 23 серпня петиція зібрала лише 17 підписів із 250 необхідних. Зараз на земельній ділянці за адресою: пров. Шкільний, 4-а ніяких ознак майбутнього будівництва немає, але мешканці навколишніх будинків готові протестувати проти зведення багатоповерхівки.

Заступник директора департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради Євгенія Черкасова в коментарі Житомир.info зазначила, що поки забудовник не зареєстрував декларації на початок будівництва за адресою провулок Шкільний, 4-а. За її словами, відповідна земельна ділянка була продана на аукціоні близько десяти років тому.

«Містобудівних умов і обмежень не видавалося та декларації на початок будівельних робіт немає зареєстрованої. Тільки є земельна ділянка, яка продана з аукціону під будівництво багатоквартирних житлових будинків. Вона у володінні забудовника. Кому, коли саме і за скільки (продали) - зараз не скажу, бо треба піднімати архів: ділянка була продана достатньо давно – чи то у 2006, чи то у 2007 році», – пояснила Черкасова.

Як повідомляв Житомир.info, жителі Корбутівки, які виступають проти будівництва «Тетерівського бульвару», 28 липня прийшли до міського голови, щоб вкотре поскаржитися на забудовника: за словами людей, будівництво багатоповерхівок порушить екосистему мікрорайону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі