Влада

Робоча група не виявила порушень в процесі реорганізації школи в Романівському районі, - ЖОДА

10 September 2016, 10:47

Попередньо оглянувши документи та рішення, пов’язані з реорганізацією школи у с. Товща Романівського району, представники управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації з юридичної точки зору порушень не виявили.

Про це увечері 9 вересня повідомили на сайті Житомирської обласної державної адміністрації.

«Після акції жителів села 8 вересня з вимогою повернути школі статус І-ІІ ступенів 9 вересня до Романівського району виїхала робоча група, аби розібратися із ситуацією зсередини. Представники робочої групи у районному відділі освіти розглянули документи, які виходили у процесі реорганізації школи. У самому процесі реформування освіти в районі порушень немає. Прийняті рішення є законними, а вчителям непенсійного віку було запропоновано інше місце роботи. Проте виникли людські фактори, коли з батьками, вчителями, дітьми не була проведена достатня інформаційно-роз’яснювальна робота», - інформує сайт ОДА.

Рішенням депутатів Романівської районної ради Товщанську ЗОШ І-ІІ ступенів було реорганізовано у школу І ступеня, де зараз навчаються діти молодших класів.

«Кілька днів тому скликана позачергова сесія районної ради, проте депутати взагалі відхилили внесення до порядку денного питання про повернення школі статусу І-ІІ ступенів», - йдеться у повідомленні.

Станом на 9 вересня у селі Товща не охоплено навчанням 18 учнів 6, 7 і 8-х класів. Вони мають можливість піти навчатися у 3 школи за вибором: Романівську гімназію, Червонохатківську ЗОШ І-ІІ ст. або Биківську ЗОШ І-ІІІ ст. Відділ освіти запевняє, що дітей повністю забезпечать підвезенням та безкоштовним харчуванням, - пишуть на сайті.

«Проте батьки не йдуть на поступки. Оскільки реорганізацію вже здійснено, рішення можна змінити лише у судовому порядку», - зазначають в ЖОДА.

Як повідомляв Житомир.info, 2 вересня жителі села Товща в Житомирській області протестували проти реорганізації школи і перекривали дорогу. 7 вересня селяни знову перекрили дорогу в сусідньому селі. 8 вересня невдоволені реорганізацією місцеві жителі приїхали на мітинг до Житомирської облдержадміністрації і мають намір звертатися до президента.

Фото прес-служби Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі