Місто

Питання про перейменування житомирської вулиці Маликова на Сурину Гору розглядається в суді

14 September 2016, 15:09

Вулиці Сурина Гора, яку перейменували 19 лютого 2016 року розпорядженням міського голови Житомира, у квітні 2016-го повернуто стару назву – Маликова, однак зараз розпорядження мера Сергія Сухомлина про виключення вулиці Маликова зі списку перейменованих оскаржується в суді.

Про це в коментарі Житомир.info 14 вересня розповів начальник юридичного департаменту Житомирської міської ради Євгеній Черниш.

«Було розпорядження міського голови від 19 лютого про перейменування ряду топонімічних об’єктів. Потім, враховуючи численні звернення мешканців і депутата міськради Тетяни Онопрієнко, яка надала лист інституту Національної пам’яті, який роз’яснив, що Маликов не підпадає під закон про декомунізацію. І тому було прийнято ще одне розпорядження міського голови від 19 квітня №303, яким вулиці Маликова повернуто стару назву», - розповів Євгеній Черниш.

Він також повідомив, що зараз це розпорядження оскаржується в суді.

«Громадяни Дехтієвський, Одоміч та Романчук – мешканці району -  в червні 2016 року звернулися до суду з позовною заявою, якою просять скасувати розпорядження міського голови від 19 квітня. Перше засідання вже було, наступне призначене на кінець вересня цього року», - повідомив начальник юрдепартаменту.

На сайті Житомирської міської ради опубліковане всього одне розпорядження міського голови від 19 квітня 2016 року - «Про радника Житомирського міського голови на громадських засадах»:

Як повідомляв Житомир.info, 19 лютого 2016 року Сухомлин підписав розпорядження про перейменування 87 вулиць і провулків. У березні цього ж року мешканці Суриної Гори почали вимагати повернути вулиці стару назву. 18 квітня Сергій Сухомлин повідомив Житомир.info, що влада «знайшла варіант, як виправити помилку», і що «Суриної Гори не буде».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі