Місто

У будинку в центрі Житомира 60 балконів визнано аварійними

15 September 2016, 09:53

Ходити тротуарами в самісінькому центрі міста може бути небезпечно - в цьому будинку, який знаходиться майдані Перемоги усі балкони визнані аварійними, а мешканцям квартир заборонено ними користуватись. Люди розповідають: усе почалось у 2006 році, коли балкон однієї з квартир обвалився і лише дивом нікого не вбив. Після того спеціальна комісія провела обстеження будинку і усі 60 балконів визнала аварійними. Власники квартир вже неодноразово звертались до ЖЕКу з проханням зробити капітальний ремонт будинку, але безрезультатно.

«Я, наприклад, боюсь виходити на цей балкон. ЖЕК знімає з себе відповідальність в такий спосіб, що нам приносить листівки. Відповідальність вся вішається на нас, так нам відповіли і в прокуратурі, і скрізь. Якщо приватизована квартира, то я відповідаю за свій балкон, тобто, за наслідки того, що якщо він впаде і когось вб'є. То мені треба сісти в тюрму? 56 років на балансі у ЖЕКа знаходиться будинок. Це за цей час він мав би два капітальних ремонти він мусив би пережити, а він за цей час не пережив жодного», - нарікає мешканка будинку з аварійними балконами Софія Венгловська.

«У мене два балкони, але як я буду користуватись, якщо туди ходити заборонили. Була комісія і сказали, що виходити не можна, то там смітник заводиться. Його ж потрібно прибирати, його потрібно підтримувати належному вигляді, а там смітник», - розповідає її сусідка Ганна Йосипівна.

Люди розповідають, неодноразово звертались до міської ради та інших служб з проханням хоч якось допомогти вирішити питання небезпечних балконів, але протягом десяти років мешканцям вдалось лише зібрати купу відписок, мовляв, «грошей немає, але ви тримайтесь там».

«Виконання робіт з капітального ремонту балконів будинку є недоцільним, оскільки, з урахуванням його розташування в центральній частині міста, вимагає різноманітних погоджень з відповідними міськими службами, пов'язаний з обмеженнями руху авто та пішоходів, згоди власників нежитлових приміщень, які знаходяться на першому поверсі, тимчасове закриття цих приміщень на період проведення робіт, залучення великої кількості крупногабаритної техніки і вирішення ряду інших організаційно-технічних питань. Однак повідомляємо, що з обмеженим фінансуванням по капітальному ремонту житловий ваш житловий будинок не включено до переліку об'єктів капітального ремонту». І так – щорічно», - бідкається мешканка будинку з аварійними балконами Софія Венгловська.

У міській раді розповідають, про проблему знають, проектна документація на капітальний ремонт аварійних балконів у будинку є, але грошей на це в бюджеті і справді не закладено.

«Дійсно, на зазначений будиноку 2013 році є виготовлена документація на заміну і капітальний ремонт зазначених балконів. Суму коштів, яка потрібна на проведення ремонтних робіт – я вам зараз не скажу, але можу сказати, що зазначені суми грошей в міському бюджеті на 2016 рік не закладено. Пропозиція нашого управління і позиція нашого управління така - в перелік видів робіт на 2017 рік будуть надані відповідні пропозиції, щоб зазначений вид робіт по капітальному ремонту балконів в житловому будинку майдан перемоги 4/2 був закладений, відповідно профінансований і будуть виконані роботи», - розповідає в.о. начальника управління житлового господарства Андрій Оніщенко.

У міськраді обіцяють найближчим часом виїхати на місце та більш детально вивчити проблему. Ну, а мешканцям радять чекати нового фінансового року у якому, можливо, з міської казни і виділять гроші на ремонт балконів у їх будинку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі