Економіка

Житомирська ДАБІ зареєструвала декларацію про готовність до експлуатації нової лінії підприємства, яку урочисто відкрили місяць тому

19 September 2016, 12:17

Управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області зареєстрована декларація про готовність до експлуатації промислового об’єкту – нової лінії збагачення польовошпатових руд ДП «Шпат».

Про це 19 вересня повідомляє прес-служба ДАБІ України.

«Потужність лінії, розташованої по вул. Лісовій, 1 в с. Мала Токарівка Романівського району, – 3000 тон на місяць. Запуск об’єкту має стратегічне значення для економіки регіону, адже ДП «Шпат» є одним із бюджетоутворюючих підприємств як Романівського району, так і області в цілому. Підприємство більше 18 років забезпечує сировиною підприємства фарфоро-фаянсової промисловості та підприємства, що здійснюють виготовлення керамічної плитки як на території України, так і за кордоном. Зокрема, ТОВ «Церсаніт-Інвест», ТОВ «РМ-Інвест», ТОВ «Укрпіастрелла», ТОВ «Пісківський завод скловиробів» та ін. Основний вид діяльності підприємства – добування пегматитів і польовошпатових руд відкритим способом та подальше їх збагачення, а також видобування лужних каолінів», - йдеться у повідомленні.

19 серпня цього року сайт облдержадміністрації повідомляв про урочисте відкриття нової технологічної лінії збагачення польовошпатових руд ДП «Шпат», що функціонує у с. Мала Токарівка Романівського району.

«Дочірнє підприємство «Шпат» більше 18 років забезпечує сировиною підприємства фарфорово-фаянсової промисловості та підприємства, що здійснюють виготовлення керамічної плитки як на території України, так і за кордоном. Зокрема, ТОВ «Церсаніт-Інвест», ТОВ «РМ-Інвест», ТОВ «Укрпіастрелла», ТОВ «Пісківський завод скловиробів» та інших. Основний вид діяльності підприємства – добування пегматитів і польовошпатових руд відкритим способом та подальше їх збагачення, а також видобування лужних каолінів», - інформує ОДА.

У відкритті нової технологічної лінії ДП «Шпат» взяли участь начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації Роман Крисюк, керівники Романівського та Баранівського районів, керівництво та працівники підприємства.

«За підтримки та сприяння Житомирської облдержадміністрації було реалізовано інвестиційний проект щодо модернізації виробничих потужностей ДП «Шпат». Зокрема, підприємством придбано обладнання: сушильний барабан БН2-10, твердопаливний притопок, високочастотні грохота ГВД 2х2 та Mogensen D8483, магнітні сепаратори, віброживильники, конвеєра, норії, система аспірації (циклони, вентилятори). Монтаж обладнання забезпечив швидкий запуск нової лінії виробництва... За словами керівника Сергія Раковця, потужність нової лінії – 3 тис. тонн на місяць збагачення сировини, а це – 15 додаткових робочих місць. Також планується експортування продукції до Республіки Білорусь. Всі гості свята спостерігали за запуском нової лінії виробництва на ДП «Шпат» та процесом збагачення руд. А також ознайомились із тією продукцією, яка виготовляється із польовошпатових руд, та історією створення підприємства», - повідомляла ОДА.

Фото з сайту ОДА

На сайті Верховної Ради є інформація, що нардеп-мажоритарник від Житомирської області Віктор Развадовський в травні цього року надсилав запит прем’єр-міністру Володимиру Гройсману щодо порушення вимог природоохороного законодавства під час виробничої діяльності Дочірнього підприємства «Шпат» біля села Вільха Романівського району Житомирської області. Развадовський отримав відповіді від голови Держекоінспекції і міністра екології та природних ресурсів, але самі листи відповіді на парламентському сайті не опубліковані.

Як повідомляв Житомир.info, восени 2011 року в селі Вільха Романівського району святкували відкриття понтонного мосту, спонсором встановлення якого було ДП «Шпат».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі