Суспільство

В Житомирській області мешканці села Вільха отримали в один день газ і понтонний міст

2 November 2011, 09:30

Під час робочої поїздки до Романівського району губернатор Житомирської області Сергій Рижук взяв участь у відкритті газопроводу та понтонного моста, - повідомили Житомир.info в управлінні з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

В останній день жовтня громада Вільшанської сільської ради зібралася відзначити дві важливі події: підключення нового 1682-метрового газопроводу та відкриття понтонного мосту через річку Случ.

За словами губернатора, на Поліссі газ ще й досі є святом. «У минулому році та на початку поточного року газопроводи відкривали у селах лісостепової зони, у центральній частині області. Тепер же триває газифікація Полісся. І ось село глибокого Полісся Вільха має свій газопровід. Це вагома подія для мешканців села», - сказав Рижук.

Новий газопровід у Вільсі запалила його жителька-пенсіонерка зі своєю внучкою. Цій жінці голова облдержадміністрації пообіцяв проведення газу до її оселі за виділені з бюджету кошти.

Одночасно з відкриттям газопроводу у Вільшанській сільській раді святкували й відкриття понтонного мосту. Мешканці Вільхи та Малої Токарівки розповідають, що відсутність мосту була для них споконвічною проблемою. Два села однієї сільської ради з’єднувала лише підвісна кладка, або ж, у крайніх випадках, доводилося діставатися з одного населеного пункту до іншого в об’їзд через Баранівку – 25 кілометрів. «Люди у наших сусідніх селах часто поєднані родинними стосунками, мають на іншому боці річки свої земельні ділянки. Через відсутність мосту від села до села не могла доїхати ні швидка допомога, ні пожежна, ні поштовий автомобіль», – каже сільський голова Олексій Дейсан.

Міст скоротив відстань між селами до трьох кілометрів.

Встановлення моста обійшлося спонсорові – дочірньому підприємству «Шпат» – в суму близько мільйона гривень. Він важить близько 100 тонн і має довжину 66 метрів. Вантажопідйомність моста – 60 тонн.

 

Фото Катерини Тарановської

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі