Влада

В Коростені дітям переселенців видали посвідчення потерпілих від Чорнобильської катастрофи

20 September 2016, 10:25

Діти переселенці, які проживають в райцентрі Коростень Житомирської області, отримали посвідчення «чорнобильців».

Про це повідомляє сайт Коростенської міської ради.

«Спеціалісти управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Коростенської міської ради розпочали видачу чорнобильських посвідчень відповідно до статті 27 п. 3 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» дітям внутрішньо переміщених родин. Згідно вищезазначеного закону, діти, які з батьками фактично прожили останні 2 роки в зоні радіаційного забруднення, а саме в м. Коростень, мають право отримати посвідчення потерпілих від Чорнобильської катастрофи серії Д (дитячі). При отримані даних посвідчень діти переселенці мають право на безкоштовне гаряче харчування в шкільних закладах та отримання безкоштовного санаторно-курортного лікування в літній період», - інформує міська рада.

В повідомленні зазначається, що в управлінні праці та соціального захисту населення Коростеня пройшли перереєстрацію 167 внутрішньо переміщених осіб, серед яких 50 дітей шкільного віку.

За інформацією сайту облдержадміністрації, у Житомирській області станом на 1 січня 2016 проживали 1 248,3 тис. осіб, з яких 269 тис. або 21,5 % постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС, у тому числі: 9,4 тис. інвалідів, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою; 59,1 тис. потерпілих дітей, 375 з яких мають інвалідність, пов’язану з наслідками аварії на ЧАЕС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі