Культура

У Житомирі презентували унікальний диск із віртуальними дуетами Володимира та Ірини Шинкаруків

20 September 2016, 17:23

У житомирському Домі української культури 20 вересня заслужена артистка України Ірина Шинкарук презентувала компакт-диск «Купе на двох», до якого увійшли її віртуальні дуети з батьком – покійним письменником і композитором Володимиром Шинкаруком. Цей музичний альбом є унікальним, тому що деякі з 17-ти композицій дописувалися та зводилися на студії саме як дуетні вже після смерті Володимира Федоровича.

Про це Ірина Шинкарук розповіла у коментарі Житомир.info.

«Це особливий диск для мене. Видати його було моїм не те, що би бажанням, а скоріше – відчуттям, що маю обов’язково це зробити. Ще за життя Володимира Федоровича ми обрали назву цього альбому – він так і мав назватися «Купе на двох». За кілька днів до його смерті ми почали визначатися з переліком пісень, які ми мали співати вдвох. Виявилося, що більшість із них незаписані як дуетні, хоча ми протягом багатьох років їх виконували разом під час різних концертів. Ми їх не встигли записати разом… Тому я шукала записи виступів наживо з концертів. Разом зі звукорежисером студії «Rec» ми перелопатили всі можливі їхні архіви. Переслухали їх, знайшли незакриті сесії записів, які можна було використати, щоб дописати ще мій голос до його вокальних партій. Першою стала композиція «Мої пісні». Коли почала записувати свої партії, здалося, ніби навіть у дихання потрапляю, ніби він знаходиться поруч. Також на диску є кілька віртуальних дуетів, які я записала вже в 2015 році, коли вже тата не було», – розповіла артистка.

Заразом 20 вересня в Домі української культури відбулося також і закриття персональної виставки художниці, телеведучої, президента мистецької агенції «Територія А» Анжеліки Рудницької, що відкрилася з місяць тому. Крім того, під час презентації диску Ірина Шинкарук нагородила усіх причетних до проведення та промоції фестивалю «Пісенний Спас» – організаторів, спонсорів, представників влади та журналістів.

Як повідомляв Житомир.info, на фестивалі «Пісенний Спас» у Житомирі обрали кращих бардів, естрадних виконавців і конферансьє.

Фото Анни Максимової

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі