Культура

На фестивалі «Пісенний Спас» у Житомирі обрали кращих бардів, естрадних виконавців і конферансьє

21 August 2016, 11:08

Конкурсна програма триденного міжнародного фестивалю «Пісенний Спас» звершилася 20 серпня гала-концертом у житомирському літньому театрі «Ракушка».

З-поміж трьох десятків артистів журі обрало 19 лауреатів і дипломантів у кожній із трьох номінації – «Виконавець естрадної пісні», «Авторська пісня та співана поезія» та «Конферансьє». Володарями Гран-прі фестивалю стало дівоче тріо «Красотки» з Білорусі. Гран-прі білоруським «Красоткам» вручав нардеп Володимир Арешонков.

 Володарі Гран-прі, а також перших місць у номінаціях «Виконавець естрадної пісні» та «Авторська пісня та співана поезія» отримали унікальні кубки, виготовлені бердичівською майстринею.

Крім того, народний артист України Олександр Пономарьов, який став хед-лайнером заходу, вручив спеціальний приз – сертифікат на проходження інтенсиву у своїй вокальній академії – наймолодшій учасниці конкурсної програми, 15-річній співачці Златі Міленовій.

«Із величезним задоволення хочу подарувати цей сертифікат на проходження вокального інтенсиву наймолодшій учасниці Златі Міленовій. Підготуємо дівчину, як потрібно, з гарними викладачами», – сказав він.

Зі сцени Пономарьов також поділився спогадами про знайомство з Іриною та Володимиром Шинкаруками 1993 року в Донецьку під час фестивалю «Червона рута». 

«Там ми з Ірою обоє здобули перші місця. І потім каталися велику кількість концерті в рамках цього фестивалю, де мали можливість спілкуватися ближче, бачити один одного в житті, в якихось таких, знаєте, моментах – і я отримував завжди дуже багато задоволення. Іра тоді зовсім-зовсім юна була. Спогад про Володимира Шинкарука у мене викликає тільки усмішку і позитив. Тому я приїхав підтримати Іру в тому доброму ділі, який називається фестиваль імені її батька», - сказав він.

На «Пісенний Спас» артист приїхав близько 22:00 – і менш ніж за годину відбув назад до Києва.

Як повідомляв Житомир.info, ІІ міжнародний фестиваль мистецтв «Пісенний Спас» імені Володимира Шинкарука стартував у Житомирі 19 серпня з відкриття фестивального містечка та першого туру конкурсної програми. Того ж дня у парку культури та відпочинку імені Юрія Гагаріна встановили жовте фортепіано XIX століття, розписане житомирськими художниками. На цьому інструменті учасники фестивалю та запрошені артисти залишали свої автографи. А напередодні в «Домі української культури» відкрилася персональна виставка Анжеліки Рудницької, ставши першим заходом у рамках «Пісенного Спасу». 21 серпня фестиваль продовжить свою роботу – вже у форматі мистецького марафону та відкритих майстер-класів.

Номінація «Виконавець естрадної пісні»
 

Прізвище та ім’я учасника (назва колективу)

Місто/країна

Місце

Гурт «Красотки»

Білорусь

Гран-прі

Олена Шинкар

Бердичів

Перша премія

Євген Кравчук

Житомир

Друга премія

Ольга Ковальова

Житомир

Діана Морару

Житомир

Третя премія

Катерина Бакальчук

Житомир

Гурт «Спів існування»

Житомир

Дипломанти

Тетяна Хоменюк (Рівне)

Злата Трусова (Злата Міленова) (Київ)

Павло Подкопаєв (Рівне)

Олена Ярош (Житомир)

 Номінація «Конферансьє»

Прізвище та ім’я учасника

Місто/країна

Місце

Юлія Куцак

Рівне

Перша премія

Артем Щербак (Артем Нежданчик)

Житомир

Друга премія

 Номінація «Авторська пісня та співана поезія»

Прізвище та ім’я учасника (назва колективу)

Місто/країна

Місце

Євгеній Слуцький (Курчич)

Мінськ (Білорусь)

Перша премія

Гурт «RETRO21»

Житомир

Симор Гласенко (Олександр Процюк)

(бардівська пісня)

Житомир

Друга премія

Юрій і Віра Найда (бардівська пісня)

Хмельницький

Третя премія

Анастасія Мендус

Київ

Дипломанти

Гурт «My Generation» (Рівне)

Фото Анни Максимової

Житомир.info  

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі