Місто

Під час проведення першої «Майстерні міста» влада отримала 200 анкет від небайдужих житомирян

4 October 2016, 12:55

Урбаністично-культурний захід «Майстерня міста» з наступного року може стати традиційним для Житомира. Зокрема у 2017 році влада міста планує провести його наприкінці весни на відремонтованій вулиці Михайлівській.

Про це повідомив директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця 4 жовтня під час прес-конференції щодо підсумків роботи «Майстерні участі» у Житомирі.

«У Житомирі з’явився новий формат діалогу, новий формат спілкування житомирян один із одним щодо того, в якому місті ми хочемо жити і що ми маємо зробити, аби створити його саме таким. Це була не разова акція, а ми ставимо собі за мету робити «Майстерню міста» щорічною подією, яка буде залучати все більше коло проактивних людей. Забігаючи наперед, ми будуємо плани на майбутнє і однозначно є думка зсувати «Майстерню міста» на більш теплий період – на кінець весни або початок літа, а по локації – нею може стати відновлена, відреконструйована вулиця Михайлівська,» – сказав Костриця.

Але то може відбуватися лише в 2017 році. Цього ж року, упродовж 23-25 вересня, на майданчику біля кінотеатру «Жовтень» житомиряни могли ідентифікувати райони міста та окреслити проблемні питання для кожного з них, ознайомитись із заявками на Бюджет участі Житомира та проектами громадських організацій.

«У нас було триденне дослідження ідентифікації районів міста і щасливих моментів Житомира – ми зібрали близько 200 анкет. Наразі завершується їх опрацювання. Але вже зараз можна сказати, що більшість житомирян задоволені своїм містом, тобто скоріше задоволені, ніж навпаки. Їм, звісно, хотілося б багато чого поліпшити: перш за все, це стан доріг і тротуарів. Опрацювавши всі анкети, ми поділимося інформацією з міською радою і результати будуть у вільному доступі», – розповіла керівник офісу GIZ у Житомирі Марія Байда.

Серед івентів, проведених у рамках «Майстерні міста», вона зосередила увагу на проекті «Створи листівку свого міста», а також на проведенні інтерактивної гри для дітей «Альфа-бета-фест» та облаштуванні буккросінг-зони.

«Серед яскравих моментів «Майстерні міста» – ініціатива щодо виготовлення листівок «З любов’ю з Житомира», до якої долучилося багато дітей. Комісія відібрала декілька листівок, які будуть надруковані та поширюватися не в комерційних цілях: познайомитися з ними можна буде або в міській раді, або в офісі GIZ. Тому наступного року ми, можливо, щось схоже проведемо. Також була цікава гра «Альфа-бета-фест», під час якої діти обрали свого мера і були цікаві обговорення. А також відкриття буккросінг-зони. Офіційно шафка для книг була відкрита 25 вересня на Старому бульварі», – зазначила Байда.

Микола Костриця зі свого боку акцентував на тому, що завдяки буккросінгу у Житомирі зароджується так звана «шерінгова» економіка, за якої люди спільно використовують різні речі – від книг до квартир і автомобілів.

Як повідомляв Житомир.info, протягом трьох дів, що діяла «Майстерня міста», житомиряни безкоштовно відвідували лекції та майстер-класи на різні тематики та пропонувати свої ідеї розвитку міста.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі