Влада

Активісти «Айдару» та «Правого сектору» звинувачують мера Житомира в корупційних схемах

13 October 2016, 14:27

Поки депутати Житомирської міської ради готуються до сесії, біля стін установи збираються активісти – представники «Айдару», «Правого сектору» та молоді люди спортивної статури, які налаштовані йти до сесійної зали.

«Айдарівець» Богдан пояснює: сьогодні прийшов із побратимами викрити мера та розповісти депутатському корпусу про його корупційні схеми.

«Тут усі документи, що він незаконно передав земельну ділянку, а потім привласнив. По всьому місту розворотили, корупційні схеми по відмиванню бюджетних коштів на укладання асфальту, плитки. В місті поганий водопровід, погана вода, в місті багато інших “дір”, куди вкладати гроші. Вони відмивають, на якусь плитку витрачають скажені кошти. Провели тенденр, там одні цифри, а потім їх по-тихому піднімають, завищують. Всім житомирянам зрозуміло, що іде банальна крадіжка коштів», – розповідає він.

На підтвердження активіст показує документ, в якому, за його словами, детально описано неправомірні дії мера. Каже: аби не бути голослівними, результати свого розслідування планують передати в НАБУ, СБУ та прокуратуру.

«Ми провели маленьке розслідування, як Сухомлин одноосібно передав земельну ділянку в оренду, без погодження депутатів, без сесій, від себе сам передав комусь земельну ділянку на вулиці Чорновола, в центрі міста. Хай займаються ними відповідні органи, тому що коли СБУ знайшло корупцію на Українському домі у 200 тис. грн, ні одна людина не понесла покарання. Сказали: ми поругаємо їх, а 200 тис. грн вкрали. 1,5 млн грн витратити на реконструкцію моста: пофарбувати пензлем півтора мільйона гривень. Шановні, що це за гроші? За що? За те, що пофарбувати міст півтора мільйони гривень? Куди вони ці кошти пускають, що вони роблять? Геть здуріли чи що?», – каже активіст.

Порадившись один з одним, активісти зайшли до сесійної зали.

«Ми вимагаємо створення депутатської комісії із залученням туди членів громадськості, для розслідування цих протиправних дій», – вимагає Олександр Федосюк.

Сергій Сухомлин пояснив свою позицію стосовно невдоволеності активістів та звернувся до прокуратури із позовною заявою, звинувативши «айдарівців» у шантажі.

«Два дні тому, до мене у кабінет прийшли декілька представників Айдару у військовій формі. Пропонували по-доброму поміняти ділянку ТВЦ “Олеся” по Київській,6 на 2 ділянки по Тетерівському масиву. Не зовсім ви свої інтереси відстоюєте, у вас є конкретний замовник, який і оплачує усі ці заходи. Конкретний замовник підготував вам інформацію по подовженню орендного договору на земельну ділянку “КИЇВМІСЬКБУД”. Мені запропонували в обмін на мовчання з їхнього боку, я буду допомагати у обміні їхньої ділянки Київська,6 на Тетерівський масив. У випадку моєї відмови, мені обіцяли справи передати в НАБУ, прокуратуру і т.п. Посилаючись на те, що дане рішення було незаконним. Я сказав, що на цьому розмова завершена, на шантаж я ніколи не піду. Тому сьогодні, мною підготовлена заява до прокуратури про спробу шантажу, я додаю усі копії документів по своїм діям передачі даної земельної ділянки, було рішення сесії передачі земельної ділянки. Для того, щоб ви розібралися, депутатську комісію ми створимо по цьому питанню. Розібрались і дали оцінку, у тому числі правову моїм діям та правову оцінку тим людям, які виступали. Дякую», – сказав Сергій Сухомлин.

Щоб задовольнити прохання активістів, Сергій Сухомлин поставив на голосування рішення про створення депутатської комісії. “За” проголосували 35 депутатів із 37-ми присутніх у залі.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі