Події

На гепатит А захворіли ще 9 жителів Житомирської області, серед них – одна дитина

19 October 2016, 16:07

У селі Миколаївка Ємільчинського району 9 жителів захворіло на гепатит А, серед яких – одна дитина. Станом на 18 жовтня на стаціонарному лікуванні залишилося 5 хворих.

Про це Житомир.info повідомила державна установа «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

«За період з 09.09.2016 р. по 14.10.2016 р. серед жителів села Миколаївка Ємільчинського району на вірусний гепатит А захворіло 9 осіб, із них 8 хворих виявлено серед контактних активно по результатам вірусологічного обстеження, госпіталізовані в інфекційне відділення Ємільчинської ЦРЛ. Всього обстежено 9 хворих та 9 контактних. Захворювання протікає в легкій ступені важкості. Всього зареєстровано 6 вогнищ, в тому числі 5 домашніх вогнищ та 1 вогнище в організованому колективі (1 випадок – техпрацівник школи). Серед захворілих учнів школи села Миколаївка немає. Випадки захворювань реєструються серед жителів вулиці Гагаріна села Миколаївка. Серед захворілих 8 дорослих та 1 дитина. Станом на 18.10.2016 року після проведеного лікування виписані 4 хворих. Залишилось в стаціонарі – 5 хворих. У вогнищах відібрано 11 проб питної води на антиген ВГА – результати негативні, досліджено 9 проб води на колі-фаги – отримано 2 позитивних результати», – йдеться у повідомленні.

Разом з тим у лабораторному центрі зазначають, що наразі розробили план заходів щодо локалізації та ліквідації вогнищ захворювання: встановили медичне спостереження за 21 контактним у домашніх вогнищах і 167 контактними в школі. Крім того, організована поточна дезінфекція.

«При обстеженні школи виявлені порушення питного режиму. Проводиться санітарно-освітня робота серед школярів та населення села. Направлені рекомендації директору ЗОШ села Миколаївка по недопущенню розповсюдження ВГА серед школярів. Ситуація перебуває на контролі ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України», – додають у державній установі.

Як повідомляв Житомир.info, 11 школярів із Черняхівського району перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Житомирської обласної дитячої лікарні з діагнозом «вірусний гепатит А».

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі