Економіка

Уряд хоче у наступному році вдвічі підвищити мінімальну зарплату – до 3200 гривень

26 October 2016, 12:20

Уряд ініціює двократне збільшення мінімальної заробітної плати – до 3200 гривень.

Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у середу, 26 жовтня – повідомляє Урядовий портал.

«Ми пропонуємо, щоби у 2017 році мінімальна заробітна плата в Україні дорівнювала 3200 гривень. Ми з вами забезпечимо в країні двократне збільшення мінімальної заробітної плати. Це означає єдине, що з 1 січня жоден громадянин України не буде отримувати менше ніж 3200 грн», - заявив Володимир Гройсман, презентуючи рішення Уряду.

Прем’єр-міністр зазначив, що ця ініціатива попередньо була обговорена з Президентом України, представниками фракцій коаліції Парламенту, усередині Уряду і було знайдене спільне рішення, яке дає можливість зробити перші кроки з наведення порядку і оцінки праці українських громадян.

Голова Уряду наголосив, що праця українських громадян є недооцінена. У зв'язку з цим, «потрібно створити систему, за якої праця українських громадян розпочне отримувати належну заробітну плату».

Прем’єр-міністр нагадав, що Уряд напередодні затвердив споживчий кошик, який у 2017 році дорівнюватиме 3200 грн. Таким чином, вперше за 25 років незалежності мінімальна заробітна плата громадян дорівнює реальному, фактичному і юридичному прожитковому мінімуму.

«У країні цього ніколи не було. Люди завжди жили за межею можливого. Вони вдвічі менше отримували кошти, ніж мінімально необхідні для життя», - зазначив Володимир Гройсман.

Напередодні президент Петро Порошенко під час 5-го засідання Національної ради реформ, присвяченого питанням удосконалення податкової системи, наголошував на необхідності збереження спрощеної системи оподаткування для дрібних підприємців.

Як повідомляла 25 жовтня прес-служба президента, Порошенко особливо підкреслив, що збереження спрощеної системи оподаткування не стосується недоброчесних великих компаній, які намагаються мінімізувати оподаткування чи незаконно ухилитися від сплати податків.

«Яке це має відношення до людей на базарах, коли людина є самозайнята і вона має захистити себе, нагодувати себе. Наше завдання – підвищити прозорість, підвищити її соціальний захист і дати гарантовану перспективу», - зазначив Петро Порошенко.

Глава держави назвав це питання «надзвичайно важливим» та звернувся до Глави Уряду, Голови Верховної Ради та депутатського корпусу підтримати таку позицію.

Як повідомляв Житомир.info, 15 вересня прем’єр-міністр Володимир Гройсман представляв основні макроекономічні показники бюджету на 2017 рік: Уряд закладав у проекті бюджету на 1 грудня 2017 року мінімальну зарплату та прожитковий мінімум 1762 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі