Місто

У Житомирі хочуть встановити меморіальні дошки двом військовослужбовцям та загиблому президенту Польщі

6 October 2016, 17:38

У Житомирі збираються встановити меморіальні дошки загиблим військовослужбовцям Олександру Залізку й Артему Стриженку та спочилому президенту Польщі Леху Качинському.

Згоду на встановлення дошок пам’яті мають надати на наступному засіданні виконкому міськради.

На сайті мерії 6 жовтня опубліковані проекти рішення виконкому «Про надання згоди Житомирському екологічному ліцею № 24 на встановлення меморіальної дошки Залізку Олександру Броніславовичу», «Про надання згоди Громадській організації «Ветерани повітряно-десантних військ, Союз десантників Житомирської області» на встановлення меморіальної дошки Стриженку Артему Олеговичу» та «Про надання згоди Житомирській обласній молодіжній громадській організації «Союз польської шляхти» на встановлення пам’ятної дошки Леху Качинському».

Таким чином, дошку бійцю 54-ої окремої механізованої бригади Олександру Залізку хочуть розмістити на фасаді Житомирського екологічного ліцею № 24 по вулиці Шевченка, 105-б, військовослужбовцю 95-ї окремої аеромобільної бригади Артему Стриженку - на фасаді будівлі Житомирського ліцею № 25 по вулиці Малій Бердичівській, 18, а трагічно загиблому в авіакатастрофі під Смоленськом президенту Республіки Польща Леху Качинському - на фасаді будівлі № 2 по вулиці Леха Качинського в місті Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, 26 квітня 2016 року більше сотні житомирян на майдані Корольова зустріли тіло загиблого Олександра Залізка, у якого залишилося двоє дітей і якого відспівали у костелі, де він прислуговував.

20-річний контрактник, десантник 95-ї окремої аеромобільної бригади Артем Стриженко загинув 21 липня на сході України. Його рідні відмовились від прощання у військовій частині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі