Влада

Ігор Гундич сподівається стати останнім головою Житомирської облдержадміністрації

2 November 2016, 15:21

Енергонезалежність, реформи децентралізації, ремонти доріг – про ці та інші пріоритетні напрями діяльності на посаді під час свої першої прес-конференції 2 листопада розповів новопризначений голова Житомирської ОДА Ігор Гундич. Важливим напрямком своєї роботи губернатор вважає створення сприятливого інвестиційного клімату в регіоні. Вже найближчим часом в адміністрації планують запустити інвестиційний портал, а також напряму працювати з бізнесом.

«Ви знаєте, що в нас працює Рада з питань залучення інвестицій, але спілкуючись із людьми, які входять до цієї ради, в мене така думка: я хотів би залучити людину чи в департамент економіки, чи, можливо, по договору ми будемо з нею працювати. Цю людину називають «Head Hunter». Це людина, яка буде займатись пошуком інвесторів. Основною задачею цієї людини буде презентувати область на різного роду інвестиційних форумах, які будуть проходити в Європі, а, можливо, і в світі», - розповідає голова ОДА Ігор Гундич.

Окремо новопризначений губернатор у своєму виступі торкнувся і змін в освітній галузі. Основним завданням на 2017 рік Ігор Гундич бачить створення опорних шкіл з інклюзивними класами у всіх районах та об’єднаних територіальних громадах області. Не менш важливим є питання ПТУ, фінансування яких буде відбуватись з місцевих бюджетів.

«Це питання однозначно буде актуальним і пріоритетним в 2017 році, тому що той проект бюджету, який на сьогодні ми вже бачимо - після першого січня всі ПТУ передаються нам на утримання обласного бюджету. Відповідно, іншого виходу, окрім як оптимізувати і впорядковувати цю мережу в нас не буде. Тому що сьогодні дивна ситуація. Навіть, якщо брати Житомир: є ПТУ, які дублюють професії. В одному є п'ять професій, в іншому шість, але п'ять таких само як і в першому ПТУ. Тому з цим треба буде розбиратись і обов'язково впорядковувати цю мережу. В нас вже є напрацювання, пропозиції. Але про це ми будемо говорити після того, як буде прийнятий бюджет і ми будемо чітко розуміти, що ПТУ будуть у нашому віданні», - каже губернатор.

Ігор Гундич також висловив сподівання, що стане останнім главою облдержадміністрації і працюватиме допоки не відбудеться переформатування системи місцевих органів виконавчої влади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі