Місто

Члени виконкому сперечалися через будівництво багатоповерхівки біля житомирського парку

2 November 2016, 16:26

Питання будівництва багатоповерхівки на Старому бульварі, 14 розглядали на засіданні виконавчого комітету Житомирської міськради 2 листопада. Члени виконкому мали затвердити текст угоди із фірмою-забудовником, на чому наполягали представники ГО «Атошник». Втім текст угоди викликав суперечку.

«Проект рішення стосується будівництва по Старому бульвару,14. Рішенням виконкому від грудня 2013 року було заборонено управлінням архітектури та дизайну міського середовища надавати містобудівні умови та обмеження на забудову цієї ділянки. В подальшому 20 квітня 2016 року було внесено зміни в це рішення, виключено пункт щодо заборони надання містобудівних умов і обмежень за умови укладення тристоронньої угоди, за якою мінімум 300 кв. м житла буде передано учасникам АТО. Забудовник бере зобов'язання передати у власність учасників АТО 300 кв. м житла, а також здійснити облаштування зони відпочинку, будівництва об'єктів соціальної інфраструктури, дитячих спортивних майданчиків, пішохідних зон, майданчиків для збору сміття, місця для вигулу собак, парковки автомобілів, загальною вартістю - 2,5 млн грн», - зачитав директор юридичного департаменту Житомирської міської ради Євгеній Черниш.

Запитання виникли у міського голови Сергія Сухомлина.

«Загальна вартість об'єктів нерухомості, що безоплатно передається учасникам АТО, становить 6 млн, 75 тис. грн. Далі у нас метри квадратні стоять. А якщо завтра забудовник виставить вартість житла 20 тис. грн, то у нас стане метрів квадратних значно менше. Потім у суді ви довго будете говорити про 300 метрів, а вони будуть говорити про 6 мільйонів», - сказав Сергій Сухомлин.

Також він зазначив, що низка пунктів із договору є прямим обов’язком забудовника.

«Майданчики для сміття і парковки для автомобілів, вибачте, за рахунок своїх обов'язків робити подарунок місту, будувати парковки для автомобілів - трохи неправильно», - зазначив мер.

Член виконкому Руслан Годований також висловив свої зауваження і спробував пояснити присутнім на засіданні учасникам АТО, що угода потребує серйозних доопрацювань.

«Договір настільки, на жаль, сирий, що вас знову розводять як котенят. Вибачте, я кажу, як є. Хлопці, вас просто обманюють. 300 кв. м. Тут має бути чітко прописано «не менше 300 кв. м». І 300 метрів здаються в першу чергу. Не в останню, не в другу, не в третю. Ви мажте отримати своїх 300 м першу чергу. Цього не прописано», - сказав Руслан Годований.

Представниця фірми-забудовника Олена Гавриш запевнила членів виконкому, що учасники АТО гарантовано отримають квартири, і що забудовник готовий вносити правки у договір.

«Квартир лишилося декілька, з них одна на 1-му поверсі 48 кв. м. Як тільки ми отримаємо містобудівні умови навіть до початку підготовчих робіт, проектів ми видаємо однозначно. Відповідні папери ми готові підписати, я не розумію, чому це питання вирішується вже півроку, чому з усіх міст України, де будує «Інтергал-буд», тільки в Житомирі ми маємо такі проблеми», - сказала Олена Гавриш.

Після тривалого обговорення члени виконкому створили робочу групу, яка має 3 листопада зібратися і виправити всі неузгоджені питання у договорі. Узгоджений текст договору планують розглянути на позачерговому засіданні виконкому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі