Місто

Пасажири маршруту «Богунія-Корбутівка» у Житомирі просять повернути маршрутку №3 і залишити тролейбус 5-А

8 November 2016, 17:13

Транспортне сполучення «Богунія-Корбутівка» у Житомирі не перший рік хвилює місцевих мешканців. Люди неодноразово скаржились на якість і схему руху маршрутного автобуса №3. Міська влада розірвала із перевізником угоду про співпрацю та пустила маршрутом тролейбус 5-А. Але у пасажирів все одно залишились претензії.

«Маю на півгодини раніше виходити, щоб хоча б якось дістатись на роботу. По часу я вже знаю, о котрій годині їде тролейбус, який мені підходить. Я виходжу і на одній нозі позаду тримаюсь на східцях, тому що людей зранку дуже багато. Сполучення таке, що потрібно більше транспорту або частіше. Тому що тролейбус, він, наче великий, але потрібно, щоб він їздив частіше. Враховуючи те, що тролейбусів більше не пустять, то я думаю, рентабельніше було б випустити нормальну кількість нормальних машин, які б перевозили людей і ні в кого не виникало б більше проблем», – розповідає Ірина Леонець.

«5-А допомагає тому, що кому потрібно в поліклініку з Корбутівки, то вони їдуть ним. Правда, рідко ходить, через півгодини, дуже довго чекати. П’ятнадцятий ішов, п’ятнадцятий прийшов, а коли 5-А – не знаю», – зізнається Любов Степанівна.

Кондуктор тролейбусу 5-А ділиться: кількості тролейбусів вистачає, аби ті курсували кожних 10-15 хвилин.

«П’ятірки не було? Не може бути такого. Тому що на лінії 8 штук їх, не може бути 30 хвилин. Може, десь на лінії щось трапилось, то через це не було, а так їздять. Буквально пару днів була у час пік, то було стільки людей, що я не могла пройти, було багато студентів, працюючих людей», – ділиться кондуктор тролейбуса Леся Бондарчук.

Тролейбус не перекриє усього пасажиропотоку, – певен Роман Мусійчук. Каже: тому і зареєстрував петицію на сайті міської ради, в якій запропонував знайти нового перевізника та поновити автобусний маршрут №3.

«Тролейбус не перекриє усього пасажиропотоку. Маршрутка ходила на міське кладовище, на сьогоднішній день людина не має як дібратися до того кладовища. Жаліються мешканці району там де Сінний, Домбровського, тому що це єдина маршрутка, яка мала пряме сполучення Богунія-Сінний-Корбутівка. Як правильно зробить? Я вважаю так: повинен бути оголошений конкурс на визначення перевізника, якщо вже на цьому конкурсі дійсно не буде перевізників – претендентів, ось тоді вже ставити питання, що дійсно ніхто не хоче їздити, буде їздити тільки тролейбус. Але я більш ніж впевнений, що на цей конкурс знайдуться перевізники, які будуть обслуговувати цей маршрут», – певен автор петиції Роман Мусійчук.

Заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук пояснює: рішення залишити лише тролейбус на маршруті «Богунія-Корбутівка» є цілком виправданим.

«Маршрутка і тролейбус дублювали один одного на 90%, ясна річ, що в результаті відбивалося, як на одних, так і на інших. Якщо, там, у приватного перевізника, то це його питання рентабельності, то те, що комунальне підприємство втрачало пасажира є проблемою. Постійно хочемо кращої техніки, але якщо будуть такі дублювання, то ні перевізник не буде окупатися, ні комунальне підприємство не буде оновлюватись», – пояснює він.

Також, Дмитро Ткачук запевняє: відсьогодні на зупинках з’явиться розклад руху тролейбусу 5-А, який стане орієнтиром для пасажирів.

«Є інформація про те, які зупинки, яка часова відстань між ними і похвилинний розклад для кожної зупинки. якщо я виходжу на зупинку і знаю, що тролейбус буде у 8-14, 8-24. Тоді у нас не будуть виходити за 20 хвилин до початку робочого дня і намагатися влізти в один і той самий тролейбус, чи в одну і ту саму маршрутку, що практично неможливо. Люди мають звикати до точного часу, люди мають звикати до планування свого маршруту, а не гру в лотерею, що перше приїде, в то я сяду. В такому випадку виграють як мешканці, так виграє і транспорт», – запевняє Дмитро Ткачук.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі