Місто

Голосування за бюджет участі у Житомирі: черги виборців, активна агітація та «чорний» PR

9 November 2016, 14:24

Більше тижня житомиряни голосують за кращі проекти бюджету участі, нині проголосувало майже 2,5 тисячі людей. Як і на традиційних виборах, найактивніше голосують пенсіонери, автори проектів ведуть агітацію і сперечаються у соцмережах. Попри те, що реалізовуватись проекти будуть виключно за кошти міського бюджету, на агітаційних листівках з’являються прізвища депутатів.

«Я живу на Корбутівці, наш район курують Кропивницькі, і те ж кажуть, що і як: що ви хочете краще озеленити або зробити дитячі майданчики», – каже молода мама Анна Біляченко.

«Я ходжу до костьолу і там сказали, що треба пройти проголосувати за польський цвинтар і все інше. І я пішов, а як же не піти. Це святе діло. Це ж наше місто рідне», – розповідає житомирянин Віталій Грижбовський.

Більшість житомирян зізнаються, вони не зважають на агітацію і голосують за ті проекти, які важливі саме для них.

«Ми голосували за майданчики, ми голосували, щоб місто було чисте і щоб трошки більше культури. Для дітей треба, для дітей. Я – бабуся. Для мене внуки – це найголовніше», – каже Яна Колесник.

«Кожен має право думати. Хтось обманює, хтось правду каже, а хтось думає нормально. Я ж знаю, що мій голос не пропаде, його ж правильно порахують там», – говорить Віталій Врублівський.

Координатори проекту кажуть, вони знають про усі спроби вплинути на результати голосування, але переконані – перемогти зможуть виключно ті проекти, які важливі для більшості житомирян.

«Ми знаходимося в епіцентрі подій. Повірте, ми багато чого чуємо, знаємо. Бюджет участі – це не ми дружимо проти когось. Не є метою: "а давайте тут поставимо майданчик, щоб тут не побудували базар або щось знесли бульдозером". Ні в якому випадку. Ми запрошували авторів і деяких представників проектів, які мали спілкування в соціальних мережах щодо чорного піару, ми дійшли згоди, що автор розповів свою позицію, ми не бачимо там чогось негативного. Ні автор проекту, ні люди, які його підтримують, ніяких коштів з цього мати не можуть. Якщо хтось позитивно чи негативним піаром підтримає якийсь проект, з чого буде мати зиск громада, може це і не дуже коректні речі, але громада отримує з цього щось», – пояснює заступник голови координаційної ради по впровадженню бюджету участі Андрій Шелестюк.

Координатори проекту запевняють, нині нема жодних підстав знімати якийсь із проектів з участі. Усі факти зловживань вони обіцяють оприлюднити по завершенню голосування і наголошують, що проголосувати житомиряни можуть до 12 листопада.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі