Влада

На п’ятий день після негоди у Житомирській мерії озвучили план заходів по ліквідації снігопаду

18 November 2016, 18:28

На розширену нараду присвячену негоді, її наслідкам та погодженню подальших кроків, щодо її подолання, 18 листопада заступники Житомирського міського голови запросили: комунальників, підприємців, перевізників, освітян та громадськість. Кілька днів тому заступник Житомирського міського голови Олександр Фещенко звітував, що з наслідками негоди комунальники справляються. Проте і досі на дахах метрові бурульки, а зупинки та тротуари не розчищені.

«Що робити з тими тротуарами, які не належать приватним підприємцям, там де не виходять фасади приватних підприємців, там де немає ОСББ? Пане Фещенко, учора на комісії, ви мені дивлячись в очі казали, що ви повністю впорались і ви сказали, що всі центральні дороги розчищені. Я сьогодні проїхалася з камерами центральними дорогами. Ні, ви обманули, вони не розчищені», - обурюється Віра Гринишина.

«Ми беремо це все на наш рахунок, серйозно», - виправдовується перший заступник Житомирського міського голови Олексій Ясюнецький.

Щодо чистоти зупинок громадського транспорту, Дмитро Ткачук попросив приватних перевізників долучитись до їх прибирання.

«Жодних платежів за їхнє утримання ніхто не здійснює, тому ми будемо закликати і залучати вас до співучасті в прибиранні зупинок. В будь-який мікрорайон іде 3-4 маршрути, порядку 30-10 одиниць техніки і залучення кількох чоловік, закріплення за кожним з таких перевізників кількох зупинок, думаю цілком нормально. Спільна робота для спільного результату», - запевняє заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Присутніх керівників освітніх установ теж закликали прибирати від снігу не лише свою, а і прилеглу територію.

«Заклади гуманітарної сфери наводять прибирання на власній території. Сьогодні я відвідав декілька закладів, в принципі, у мене зауважень не було. Сьогодні я написав відповідне доручення, з управлінням освіти ми це питання опрацювали, хочу звернутись до присутніх керівників тут. Велике прохання: перевірте, в якому стані знаходяться ваші прилеглі території, особливо, які виходять фасадами на вулиці. У мене прохання їх також прибирати, відчищати від снігу. В понеділок особисто буду проїжджати та перевіряти який стан прилеглих територій в закладах гуманітарної сфери», - звернувся до керівників освітніх установ заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

Насамкінець, Олександр Фещенко зачитав план заходів по ліквідації снігопаду, якого повинні дотримуватися: підприємства, установи та організації.

«Керівникам комунальних підприємств, установ та організацій, які мають закріплені території потрібно: максимально залучити особовий склад для посипання вулиць та прибирання снігу, забезпечити запас соляної суміші, вжити заходи, щодо недопущення підтоплень територій під час танення снігу. Балансоутримувачам та власникам будинків здійснювати контроль за дахами будинків та забезпечити очищення дахів від снігу, зняття снігових наростів та бурульок, недопущення травмування людей. КП «Інспекція з благоустрою міста Житомира». Муніципальна інспекція - максимально посилити контроль за прибиранням снігу. Керівникам ОСББ терміново укласти договори щодо залучення спеціальної техніки для прибирання снігу. Всім головам ОСББ було розіслано перелік організацій та установ, які мають спеціалізовану техніку, як комунальні, так і приватні, які готові надавати техніку для прибирання снігу. Завчасно з ними з контактуйте», - сказав заступник Житомирського міського голови Олександр Фещенко.

Також, заступники Житомирського міського голови зазначили, що 21 листопада мер міста Сергій Сухомлин особисто перевірить виконання плану заходів по ліквідації снігопаду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі