Події

У Житомирському районі п’яні порушники ПДР побили інспекторів поліції

28 November 2016, 17:44

У селі Сінгури 26 листопада група молодчиків у стані алкогольного сп’яніння нанесли тілесні ушкодження двом інспекторам Житомирського відділення поліції, коли правоохоронці за порушення Правил дорожнього руху зупинили ВАЗ-2106, на якому пересувались парубки. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляють на сайті головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Близько 22:00 поліцейські зупинили автомобіль ВАЗ-2106, за кермом якого перебував 18-річний місцевий житель, а у салоні ще троє пасажирів. Під час перевірки документів хлопець не надав водійське посвідчення. Згодом з’ясувалось, що у нього його взагалі немає. На пропозицію поліцейських пройти медичне освідування щодо вживання алкоголю водій спочатку погодився, а потім, вчинивши опір, втік від обласного наркологічного диспансеру. Близько 23:10 поліцейські, розшукуючи втікача, повторно помітили той же ВАЗ-2106, що рухався по автодорозі Житомир–Могилів-Подільський у селі Сінгури. Вживши необхідні законні заходи, інспектори зупинили транспортний засіб поблизу місцевої автозаправної станції. Однак водій і пасажири відреагували агресивно і накинулись на інспекторів поліції, завдавши їм тілесних ушкоджень у вигляді переломів, саден та закритих черепно-мозкових травм», – йдеться у повідомленні.

Один з поліцейських у ході сутички, відповідно до закону України «Про Національну поліцію», здійснив попереджувальні постріли вгору із табельної вогнепальної зброї, після чого молодики кинулись тікати на автомобілі. Відтак, інспектори застосували службову зброю з метою примусової зупинки ВАЗ-2106, пошкодивши колеса. Незважаючи на це, парубки змогли залишили місце події. Однак уже за годину були затримані працівниками Житомирського відділення поліції та спецпідрозділу Головного управління Нацполіції в області.

«Встановлено, що молодики – місцеві жителі віком від 18 до 21 року. Нині троє з них затримані відповідно до ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді обмеження або позбавлення волі на термін до 5 років», – уточнюють в управління Нацполіції.

Вирішується питання щодо міри запобіжного заходу. Травмованих працівників поліції було госпіталізовано для подальшого стаціонарного лікування.

Як повідомляв Житомир.info, у райцентрі Житомирської області грабіжник напав на закохану пару з пістолетом.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі