Події

У Житомирі вантажівка врізалася в дерево, щоб уникнути зіткнення з Fiat

8 December 2016, 13:11

У Житомирі на вул. Вільський Шлях 8 грудня близько 10:00 вантажівка, аби уникнути зіткнення з легковиком автомобілем врізалася в дерево.

Про це Житомир.info розповіли у прес-службі патрульної поліції Житомира.

«У Житомирі на вул. Максютова, 74 (зараз Вільський Шлях) сталася ДТП. При виїзді з прилеглого провулку автомобіль «Фіат Добло» при гальмуванні на дорожньому покритті, вкритому ожеледицею, винесло на головну дорогу, якою рухався автомобіль ГАЗ-5301, який, щоб уникнути зіткнення, різко змінив напрямок руху та здійснив зіткнення з деревом. ДТП без потерпілих», - розповіла прес-офіцер патрульної поліції Діна Корчевна.

Рух в ожеледь – секрети керування автомобілем

Зиму можна назвати самим найлютішим ворогом для автомобілістів. Адже тільки в зимовий період у водіїв виникає безліч проблем, починаючи замерзлим двигуном і закінчуючи більш серйозною проблемою – рухом в ожеледь. І тільки щоб морозний період не переміг своїм суворим характером, доводиться готуватися до зими заздалегідь, встановлюючи на свій транспорт зимову гуму, пише сайт avtosovet.com.ua.

«Навіть добре підготовлений до зимової їзди автомобіль повністю не вбереже від непередбачених ситуацій. Найстрашніше, що може трапитися це втрата зчеплення під час ожеледиці, адже більшість водіїв починають панікувати і втрачають над собою контроль. Дуже важливо в таких ситуаціях тримати все під контролем.

В ожеледицю дуже важливо правильно використовувати педаль гальма. Ні в якому разі не можна нестримно тиснути на педаль в очікуванні, що автомобіль зупиниться, навпаки, можна остаточно втратити керування. В даному випадку потрібно вміти поєднувати гальмування двигуном і різкі переривчасті натискання на педаль гальма. Тільки в такому разі можна досягти бажаного результату – скинути швидкість, не втративши управління. При гальмуванні також не рекомендується працювати кермом – це правило діє і для сухого асфальту, а вже для ожеледиці і тим більше!», - йдеться на сайті.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 8 грудня, близько 9:30 ранку, на Корбутівці перекинувся поліцейський автомобіль.

Фото патрульної поліції Житомира

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі