Економіка

На реконструкцію об’їзної дороги Житомира подали заявки 16 компаній з різних країн

18 December 2016, 19:40

На реконструкцію об’їзної дороги Житомира подали заявки 16 компаній. Ділянку розширять до 4 смуг, модернізують 4 та збудують 2 нові дворівневі розв’язки. Після реконструкції на об’їзній буде збільшено швидкість до 110 км/год.

Про це повідомляє державне агентство автомобільних доріг України.

«16 грудня 2016 року Державне агентство автомобільних доріг України завершило прийом заявок на модернізацією об’їзної дороги Житомира, що знаходиться на міжнародній трасі М-06/Е40 Київ – Чоп. Документи на попередній кваліфікаційний відбір надійшли від 16 компаній: 7 з Туреччини, 3 з Китаю, 2 з Азербайджану та 2 з Польщі, по одній компанії з України та Італії», - йдеться у повідомленні.

«Це дуже важливий етап модернізації Житомирської об’їзної. Проект складний як у фінансовому плані, так і в технічному. Ми маємо дуже прискіпливо оцінити можливості та досвід кожної організації, яка хоче займатися цим проектом. Прагнемо ліквідувати єдине вузьке місце на дорозі Київ – Рівне», – повідомив Славомір Новак, керівник Укравтодору.

За його словами, попередня кваліфікація компаній необхідна для того, щоб спеціалісти Укравтодору змогли вивчити фінансову спроможність організацій та їх успішний досвід у реалізації подібних проектів.

«Нині це єдина ділянка траси від Києва до Рівного, що має 2 смуги руху. Щодня по об’їзній дорозі Житомира проїжджає до 10 тисяч автомобілів. Модернізація цієї ділянки автошляху до 1 категорії допоможе водіям на кожній поїздці економити до 10 хвилин. Після завершення робіт максимальна швидкість автотранспорту на цій ділянці буде збільшена до 110 кілометрів на годину», – зазначив Олександр Кава, радник Голови Держагентства.

Реконструкція Житомирської об’їзної передбачає будівництво 2 додаткових смуг руху, реконструкцію 3 автомобільних мостів над залізничними шляхами, реконструкцію дворівневої розв’язки на перетині з дорогою Р-28 Житомир – Коростень – Державний кордон з Білоруссю та будівництво 2 нових дворівневих розв’язок. Загалом, ремонтно-будівельні роботи виконуватимуться на 22 кілометрах М-06/Е40 Київ – Чоп. Фінансування робіт здійснюватиметься за рахунок кредиту від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) та Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Як повідомляв Житомир.info, об’їзну дорогу Житомира хочуть розширити до 4 смуг, торгуються з власниками землі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі