Влада

Заступники мера Житомира звітували про заміну асфальту на Польовій, реконструкцію тротуарів і Михайлівської

21 December 2016, 17:48

Зі звіту першого заступника міського голови Олексія Ясюнецького почалося друге пленарне засідання сесії Житомирської міської ради 21 грудня.

Розповідаючи про свою річну роботу, Олексій Ясюнецький перелічив серед здобутків Генплан міста, архітектурну концепцію Житомира, внесення до реєстру індустріального парку, освітлення вулиць, реконструкцію тротуарів і вулиці Михайлівської.

«Стосовно вулиці Михайлівської я хочу зазначити, що є невеличке зволікання, разом з тим на даний час викладено 7200 м гранітної плитки і планується до кінця року викласти ще близько 1000 м2. Ну і друге знакове – це тротуарна плитка центральних вулиць, яка викладається з бетон. Тут ми маємо проблеми. Викладена лише половина зараз 12220 м2. Є зволікання, яке пов’язане з неналежним виконанням підрядником своїх зобов’язань, ведеться зараз претензійна робота. Жоден акт по укладці плитки не підписаний», – розповів Олексій Ясюнецький.

До якості реконструкції у депутатів виникло багато запитань і претензій.

«Чи будуть якісь роботи проведені по тому, щоб забезпечити належне виконання робіт, яким чином ми зможемо не заплатити чи можливо скоректувати цю суму?» – запитав депутат Олександр Рибак.

«Зараз ми ведемо претензійну роботу. Якщо вона не дасть результату, правоту в суді ми відстоїмо в будь-якому випадку. Тому що там купа порушень. Але судові розгляди і наявність позитивних рішень – це одна справа. А вчасно зроблена робота – інша справа», – пояснив Олексій Ясюнецький.

Про рік роботи Олексій Ясюнецький розповідав впродовж години, завершив свій звіт такими словами:

«Завжди краще діяти і помилятися, ніж експертно зволікати».

Заступник мера Олександр Фещенко звітував про дев’ять місяців роботи, приділивши найбільше часу відповідям на запитання депутатів щодо прибирання снігу, асфальтування вулиць і проблемам, які виникали під час ремонту на Польовій.

«На мою думку, проведена величезна робота по мікрорайону Польова, адже такий підхід вперше застосовувався в місті Житомирі Ми вибрали комплексно мікрорайон, один з найгірших, найбільш занедбаних мікрорайонів міста і тяжких. Повністю освітлений мікрорайон, замінене асфальтобетонне покриття біля більшості багатоповерхових будинків, а саме 61 прибудинкова територія, Кожен будинок житловий – це невеличка проблема, адже один мешканець виходить, просить, тут зробіть мені стоянку для автомобіля. Але по нормах це зменшує зелену зону і ми не маємо права її зменшувати. Один мешканець просить понизити бордюр, хоч по нормам не завжди, але ми йдемо назустріч, інший мешканець каже, що не хоче, аби тут було облаштування. Кожен другий будинок – це була проблема, робота з мешканцями, переконлива робота, адже дуже тяжко пояснити мешканцям, що ми тільки капітально ремонтуємо те, що було збудоване в радянський час», – сказав Олександр Фещенко.

«Уже, напевно, міська рада чи профільний заступник може написати посібник як класти асфальт в грязь, як класти асфальт на сніг, як класти асфальт на гниле листя і при цьому він ще має 10 років пролежати», – дорікнув йому депутат Олександр Рибак.

«Да, справді, є у нас проблеми з підрядними організаціями, будемо контролювати якість», – відповів Фещенко.

Звіт Олександра Фещенка тривав дві години. Оцінюючи роботу заступника, депутати навіть встигли посперечатися.

«Безумовно, той, хто не працює, той не помиляється. Я особисто з Олександром Анатолійовичем багато разів виїжджав на об’єкти, бачив проблеми, які там є, мені, як депутату, сподобався звіт. Прекрасний звіт, чіткий, конкретний», – зауважив депутат Петро Рудь.

«Ми тут зібралися для того, щоб робити “одобрямс”? Чи ми все ж таки зібралися для того, щоб проаналізувати роботу, визнати ті помилки, які пропущені в роботі, говорити про перспективи роботи. Мають, з цією метою міський голова поставив на порядок денний звіти заступників?», – сказала на це депутат Наталія Леонченко.

Попри те, що на сесії планували заслухати одразу всіх чотирьох заступників, депутати вирішили перейти до розгляду питань, а звіти Матвія Хренова та Дмитра Ткачука заслухати наприкінці сесії.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі