Культура

На Google Maps запрацював інтерактивний туристичний атлас Житомирської області, який вміщує понад 650 об’єктів

26 December 2016, 10:40

На сервісі «Google Maps» запрацював ітеративний атлас «Туристична Житомирщина», який наразі вміщує 655 тематичних туристичних об’єктів. Упродовж двох місяців на основі власного контенту його розробляли троє житомирських велотуристів.

Про це на своїй сторінці у Facebook один із розробників Павло Мокрицький.

«Житомирщина відтепер має свій туристичний атлас на базі інтерактивних карт Гугл. Лінк на атлас нижче, додатково – він вбудовується в колонку цієї групи як «Посилання». Його розробляли протягом останніх двох місяців троє житомирських велотуристів: Іван Садовий, якому власне й належала ідея атласу (Романівський велоклуб Velo'd'Roma), Павло Мокрицький (турклуб «Поліське Джерело», м. Житомир) і Максим Міщенко (бердичівський велоклуб «ЗігЗаг»)», – написав він.

Разом з Мокрицький зауважує, що настільки вичерпного туристичного атласу наразі не має жоден регіон України та акцентує на головних особливостях «Туристичної Житомирщини»:

«Він побудований виключно на авторському матеріалі, із багаторічного багажу власних подорожей його авторів. Друга його особливість – це максимально точне позиціонування маркерів об`єктів на карті, для полегшення віднайдення невеликих (точкових) об`єктів. Третя особливість – атлас закрито від редагування чи доповнення, щоби він з часом не перетворився на фотосмітник яким став останні роки сервіс Panoramio. Ми ретельно відбирали об`єкти до атласу, виходячи із того, що може бути цікавим для туристів, виходячи зі специфіки саме вело туризму. Всі об`єкти атласу розділено на 10 тематичних шарів, для полегшення складання маршруту, чи просто віртуальної подорожі по Житомирщині: природно-заповідний фонд (ПЗФ), археологічні об'єкти, природні об'єкти, оглядові місця, меморіальні об'єкти, сакральні об'єкти, архітектурні об'єкти, рекреаційні об'єкти та інші туристичні об'єкти. Нецікаві тематичні шари можна відключати».

За його словами, атлас «Туристична Житомирщини» є водночас найбільшою збіркою фотографій дерев’яних церков Житомирщини з усіх відомих джерел (світлин зібрано більше ста) та другою за повнотою висвітлення (після Вікіпедії) збіркою об’єктів природно-заповідного фонду області, куди їх завантажував свого часу один з авторів.

«Ми керувались принципами етики, тож пам`ятаючи що деякі Заповідні об`єкти природи не є туристичними об`єктами ( заказник «Конвалія» і подібне) – ми їх на карту не наносили. Також деякі приватні садиби (майстерня вишивальниці з Любара чи екопоселення відомого художника Сірика) з етичних принципів не вносились як туристичні об`єкти. На атласі чимало наших власних відкриттів, про які ви не дізнаєтесь ніде з інтернету, або не знайдете їх фотографій: печери в Троянові, аномалія «Громовище» в Копищі і подібне. Водночас багато об`єктів, які ми багато разів самі проїжджали, але не зробили фотографій (ставка Гіммлера, джерело в Перлявці і под.) – вони обов`язково будуть висвітлені! На момент презентації атлас вміщує 655 тематичних туристичних об`єктів, і буде поповнюватись матеріалом із нових подорожей, що відбиватиметься в коді його версії в кінці назви (v1.02 і т.д.)», – уточнює один із розробників.

Як повідомляв Житомир.info, при Житомирській міськраді планують створити комунальну установу «Туристичний інформаційний центр Житомир», затвердивши на одній із сесій її статут. Одним із завдань ТІЦ є створення єдиного інформаційного банку даних про туристичний потенціал Житомирського регіону як території.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі