Влада

У «Житомиргазі» не знають, чи розглядає прокуратура звернення мерії щодо відключення 5 котелень

3 January 2017, 17:26

У ПАТ «Житомиргаз» вважають, що наприкінці листопада при відключенні п’яти котелень їхні представники діяли виключно у правовій площині . Відтак керівництво компанії не вбачає жодних порушень із своєї сторони. При цьому в «Житомиргазі» не знають, чи розслідують у правоохоронних органах цю ситуацію за зверненням Житомирської міської ради.

Про це заявив технічний директор ПАТ «Житомиргаз» Сергій Колесник 3 січня під час прес-конференції.

«Те, що було, ви чули-бачили. Звернення має бути оформлено – то, скажімо, право міської ради. На сьогодні, можливо, справа десь і розглядається, але по товариству безпосередньо хочу прокоментувати, що ми працювали, проводили роботи виключно у правовій площині, згідно з чинним законодавством, про що було й повідомлено відповідним чином газоспоживне підприємство, – це «Житомиртеплокомуненерго». Це фактично офіційна позиція, що ми не вбачаємо порушень зі сторони підприємства. Споживач, який отримував газ і проводив вчасно оплату, він був належним чином обмежений у газопостачанні на період, доки не вирішилося питання розрахунків за спожитий газ», – прокоментував Колесник.

Разом із тим, за його словами, для врегулювання ситуації може бути цілком достатньо офіційного роз’яснення ПАТ «Житомиргаз».

«Я не розумію, чому нас (керівництво ПАТ «Житомиргаз», – ред.) мають викликати до прокуратури. Можливо, достатньо буде офіційного роз’яснення та підтверджуючих документів, які нададуть чітку картину, як діяло підприємство і на підставі чого. Чому справа повинна бути відразу кримінальною, знову ж таки? Прокуратура розглядає – то її компетенція», – пояснив технічний директор ПАТ «Житомиргаз».

Зі свого боку директор юридичного департаменту Житомирської міської ради Євгеній Черниш у коментарі Житомир.info повідомив, що 10 грудня в поліції відкрили кримінальне провадження за фактом самоуправних дій представників ПАТ «Житомиргаз» і наразі триває досудове розслідування.

«Звичайно, звернення було відправлене до прокуратури. У мене є відповідь від прокуратури Житомирської області про те, що наше звернення від 2 грудня 2016 року розглянуто, і слідчим відділом Житомирського відділу поліції головного управління Національної поліції в Житомирській області за заявою міської ради зареєстровано кримінальне провадження, є його номер, за фактом самоуправних дій представників «Житомиргазу». Згідно з даними прокуратури, кримінальне провадження було відкрите 10 грудня (2016 року). Наразі триває досудове розслідування», – уточнив Черниш.

Як повідомляв Житомир.info, 23 листопада у Житомирі ПАТ «Житомиргаз» відключило від газопостачання одну районну та чотири квартальних котельні, що залишило без тепла 196 житлових будинків і два десятки об’єктів соцсфери, серед яких – дитяча лікарня. У зв’язку з цим існувала загроза вибуху обладнання котельні по вулиці Жуйка. Реагуючи на несанкціоноване відключення, Житомирська міська рада під час сесії 30 листопада проголосувала за звернення до прокуратури щодо відкриття кримінального провадження проти керівництва ПАТ «Житомиргаз».

Технічний директор ПАТ «Житомиргаз» Сергій Колесник

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі