Влада

Робоча група буде розробляти план оптимізації інтернатних закладів Житомирської області

4 January 2017, 13:51

У Житомирській області створили робочу групу, яка буде розробляти план оптимізації мережі інтернатних закладів.

Розпорядження про створення робочої групи 23 грудня підписали голова облдержадміністрації Ігор Гундич та голова облради Володимир Ширма.

«Відповідно до Законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про місцеве самоврядування в Україні», підпункту 1 пункту 4 розділу ІІ прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми», з метою забезпечення проведення оптимізації мережі інтернатних закладів утворити робочу групу з оптимізації мережі інтернатних закладів та затвердити її склад згідно з додатком. Робочій групі до 15 лютого 2017 року розробити  перспективний план оптимізації мережі інтернатних закладів та про результати роботи проінформувати обласну державну адміністрацію та обласну раду», - йдеться у документі.

У робочої групи аж три співголови: заступник голови ОДА Ярослав Лагута, перший заступник голови облради Сергій Крамаренко та начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Вадим Калінін. Серед дев’яти членів робочої групи двоє – депутати обласної ради: Олена Галагуза (фракція Об’єднання «Самопоміч») та Віталій Науменко (УКРОП).

Відповідно до інформації на сайті облради, зараз у Житомирській області діє 14 шкіл-інтернатів та один ліцей-інтернат для обдарованих дітей.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому минулого року через чутки про закриття закладу голова облради зустрічалася з педагогами та батьками вихованців в житомирській школі-інтернаті №2. В грудні батьки учнів Житомирської спецшколи-інтернату №1 зверталися до губернатора Ігоря Гундича з проханням допомогти зберегти навчальний заклад для дітей з особливими потребами (вадами зору), бо дізналися про можливе закриття комунального закладу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі